Napoli mot Arsenal den 18 april 2019

På torsdag den 18 april 2019 så har vi hittat en intressant match I Europa League. Det är Napoli som möter Arsenal i vad som verkar bli en riktigt jämn match. Arsenal vann det första mötet med 2-0 på hemmaplan och nu väntar returen. Matchen spelas på Stadio San Paolo klockan 21:05 på torsdag. Glädjande nog så kan man se denna match på Kanal 5.

Oddsjämförelse inför Napoli mot Arsenal

 • Napoli (1) – 1.69
 • Oavgjort (X) – 4.30
 • Arsenal (2) – 4.80

Napoli är favoriter att vinna returen men man är kanske lite större favoriter än vi trodde på förhand. Med tanke på hur stabilt det såg ut i det första mötet så finns det en bra chans för ett oavgjort resultat här.

Det såg väldigt stabilt ut när The Gunners vann den första matchen på hemmaplan och hemmapubliken hade all anledning att jubla. Tack vare att man inte släppte in ett mål på hemmaplan så har man en väldigt bra position inför returen. Nu krävs det att Napoli gör minst 2 mål utan att släppa in något för att hålla matchen i liv. Arsenal kan istället fokusera på att störa och utnyttja luckorna som kommer att uppstå.

Säker vinst på hemmaplan

Vi var förvånade över hur lätt det gick på hemmaplan. Inte nog med att man vann med 2-0 men man hade flera bra chanser och det hade kunnat bli betydligt mer. Vi såg ett hemmalag som öppnade otroligt offensivt och starkt. Man kommer antagligen att gå in lite mer försiktigt denna gång och man har inte pressen på sig att vinna.

På bortaplan så har det gått sämre för Arsenal. Man gör trots allt mer än 1 mål per bortamatch i snitt och det är inte ofta som laget blir nollade. Napoli är tvingade att anfalla och det öppnar upp för The Gunners att kontra och göra mål. Ett mål på bortaplan och musten lär gå ur hemmalaget.

Stora förväntningar på Napoli

Hemmalaget har tidigare besegrat både Zurich och Salzburg på hemmaplan i Europa League. Det är kanske inte riktigt samma motstånd som Arsenal men hemmapubliken förväntar sig en bra prestation på torsdag. Det ska bli riktigt intressant att se hur man hanterar det faktum att man måste göra mål och tiden tickar.

I den förra omgången så besegrade Napoli Salzburg ganska enkelt hemma på San Paolo. Det blev 3-0 på hemmaplan och sedan en förlust med 3-1 på bortaplan. Man tog sig inte vidare med någon större marginal men det visar att man kan göra många mål på hemmaplan. Arsenal kan inte helt slappna av utan det gäller att vara på tårna. Får Napoli in ett tidigt mål så kommer det att bli en riktigt jobbig match för Arsenal.

Det här är en högst oviss match men vi tror att Arsenal kommer att utnyttja läget. Det känns som uppgjort för att vi ska få många mål. Vårt speltips har ganska hög risk denna gång. Det blir X2 till 2.17 i odds. Eftersom Napoli är tvingade till att anfalla och Arsenal är riktigt vassa på att utnyttja kontringar så kan man mycket väl vinna denna match. Ett oavgjort resultat är annars troligt om Arsenal spelar som man har gjorde den förra matchen. Det oroar lite att Napoli har spelat så pass bra på hemmaplan tidigare men det har inte riktigt varit mot samma motstånd.

Det ska bli väldigt intressant att följa denna match på TV. Det är alltid spännande när ett lag är tvingade till att anfalla. Annars kan det ibland bli lite avslagna matcher där inget av lagen vill riskera något. Här måste man ta chanser direkt från start och det bäddar för en underhållande match.

Matchinformation

 • Match: Napoli mot Arsenal
 • Tävling: Europa League (2/2)
 • Plats: Stadio San Paolo
 • Tid: 18/4 2019 klockan 21:05
 • TV: Kanal 5
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Arsenal vinner eller det blir oavgjort (dubbelchans) till 2.17 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Det är många som bara jobbar halvdag på torsdag och då passar det perfekt att fira ledigheten med lite fotbollsunderhållning. Förutom denna match så spelar även Valencia mot Villarreal och Chelsea mot Slavia Prag. De flesta av torsdagens Europa League matcher går att se på Eurosport Player. Hoppas ni får en riktigt härlig start på ledigheten så är vi snart tillbaka med ett nytt speltips.

Arsenal kanon

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.