Speltips inför finalen i Wimbledon – Marin Cilic mot Roger Federer

Äntligen så är det final i Wimbledon 2017 och jag som spelade Roger Federer som vinnare av Wimbledon 2017 redan från start är så klart glad. Matchen spelas idag söndagen den 16 juli 2017 klockan 15:00. Nu har vi en sista match kvar i Wimbledon och jag ska göra en djupdykning för att se om jag kan ta fram lite olika speltips.

Oddsjämförelse

  • Marin Cilic – 5.05
  • Roger Federer – 1.20

Precis som man kunde tro så är Federer storfavorit att vinna finalen. Tyvärr så är oddset så pass lågt att det inte riktigt finns något värde i det.

Roger Federer har kört över allt och alla

Roger Federer vann senast mot Tomas Berdych i 3 raka set som även var vårt speltips då. Det tog 36 games att avgöra den matchen och Berdych stretade faktiskt emot mer än jag trodde han skulle göra. Federer vann 84 procent av sina förstaservar och 60 procent av andraservarna. Det är riktigt bra och Federer har ännu inte förlorat ett set på sina 11 senaste matcher. Federer spelar bra i vanliga fall men nu spelar han om möjligt ännu bättre. 35 åringen går fram som ett tåg och det finns inte mycket som han kan bli bättre på. Han har vunnit 11 raka matcher på gräs och jag tror att vi får se en tolfte vinst idag.

Kan Marin Cilic hota?

Marin Cilic vann senast mot Sam Querrey med 3-1 i set. Den matchen tog 48 games att avgöra. Cilic vann otroliga 88 procent av sina förstaservar och 67 procent av andraservarna. Tittar man på helheten så är han inte lika stabil som Federer. Cilic har tappat sin serve 10 gånger på sina fem senaste matcher. Han har tidigare bara vunnit en grand slam och det var 2014 US Open. Därför så är han så klart väldigt hungrig på denna titel men han har ett stort berg framför sig.

Marin Cilic och Roger Federer har spelat mot varandra sju gånger tidigare. Sex av dessa vann Federer. De möttes senast i Wimbledon 2016 och då vann Federer efter 5 set. Det här är bara den andra gången som dessa herrar möts på gräs och det får man väl säga är till fördel för Federer.

Jag har försökt att vända och vrida för att hitta lite mer intressanta speltips men jag återgår helt tiden till det jag tänkte innan Wimbledon 2017 startade. Roger Federer kommer att vinna och han kommer även att vinna dagens match mot Marin Cilic. Roger Federer är på en helt annan nivå och hans form är otroligt bra. Roger Federer vinner dagens match mot Marin Cilic men det ger ganska tråkiga odds. Mitt speltips blir istället att Federer vinner med 3-0 i set. Jag fick oddset 2.15 på det hos Bethard och det får man väl vara nöjd med. Jag tror att Federer fortsätter sin framfart utan att förlora ett set. Vill man säkra upp lite så kan man även lägga ett litet bet på 1-3 i set som ger 3.50 i odds.

  • Match: Marin Cilic mot Roger Federer
  • Tävling: Wimbledon (final)
  • Tid: 16 juli 2017, klockan 15:00
  • Plats: London
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Roger Federer vinner med 3-0 i set till 2.15 i odds hos Bethard.

Det ser ut att bli en riktigt skön dag för tennis och jag hoppas att vi får se riktigt bra tennis. Det hade varit kul med en riktigt jämn match men jag hoppas och tror att Federer gör processen kort. Nästa vecka så börjar tennisveckan i Båstad och vi får se om vi hittar några intressanta matcher där att spela på.li

Tennisboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.