Manchester United mot Tottenham den 21/4 2018

Vi går på lördagen den 21 april 2018 och semifinalen i FA-cupen. Det är en högintressant match där Manchester United möter Tottenham på Wembley. Det blir en jämn match om man får tro spelbolagen men Tottenham är en liten favorit. Matchen spelas redan 18:15 och sänds på Kanal 5.

Oddsjämförelse inför Manchester United mot Tottenham

 • Manchester United (1) – 3.30
 • Oavgjort (X) – 3.40
 • Tottenham (2) – 2.22

Det är jämnt så det förslår och man vill hålla sig ifrån 1X2 marknaden. Vi går istället direkt på målmarknaden som känns betydligt lättare att förutsäga. Vi tror att det kan hända en hel del i denna första semifinal.

 • Tips: Det blir över 2,25 mål i matchen (asian handicap) till 1.73 i odds.

Manchester City har säkrat ligaguldet och nu är det bara FA-cupen kvar för dessa två lag. Båda lagen har lämnat Champions League bakom sig och kan lägga full fokus på FA-cupen. Det finns så klart motivation att även bli bland de fyra bästa i Premier League så att man får spela Champions League även nästa säsong.

Att vinna FA-cupen vore en fjäder i hatten eller plåster på såren beroende på hur man ser det. Manchester United har spelat ojämnt den senaste tiden. Vi trodde att City skulle vinna matchen mot United i början av månaden men då reste man sig och vann med 3-2. Sen går man och förlorar på hemmaplan mot bottenlaget West Bromwich. Det är inte helt enkelt att analysera United som spelar så pass ojämnt. Det känns som att det är dagsformen som avgör hur det ska gå.

Tottenham har också spelat ojämnt den senaste tiden. Kanske har det att göra med att säsongen lider mot sitt slut? När Tottenham mötte Manchester City förra lördagen så trodde vi att det skulle bli en jämn match. Det slutade med att City vann ganska enkelt med 3-1. Innan dess så besegrade man Chelsea med 3-1 och Swansea med 3-0. Nu senast så gick man för en enkel seger mot Brighton men matchen slutade lite snopet 1-1.

Båda lagen är ojämna

Båda lagen har spelat ojämnt den senaste tiden vilket gör att vi undviker 1X2 marknaden. Tottenham är favoriter att vinna matchen men det är med så pass liten marginal att det inte säger så mycket. På pappret så ser det ut att kunna bli en riktigt bra match som man absolut vill se live. Båda lagen har varit bra på att göra mål och det finns nog goda möjligheter till ett målkalas på Wembley. Med spelare som Harry Kane och Romelu Lukaku så kan allt hända.

Vi har sagt det för och vi säger det igen, att Harry Kane gör mål i matchen kan vara ett bra spel. Nu är det lite tuffare motstånd än vanligt och därför så får man oddset 2.10 om han gör mål i matchen. Det kan vara värt ett litet chansspel. Han snittar nästan 1 mål per match denna säsong och han kommer att få en hel del chanser mot United.

Vi tror på en målrik match och vårt speltips blir över 2,25 mål i matchen till 1.73 i odds hos Unibet. Det innebär att vi får tillbaka halva insatsen om det bara skulle bli 2 mål i matchen. Man hade kunna spela att båda lagen gör mål till 1.76 i odds men vi tycker inte riktigt det är värt det. Risken för spelet på att båda lagen ska göra mål är högre och vi har säkrat upp med halva insatsen tillbaka om matchen skulle sluta 1-1.

Trolig matchbild

Tottenham bör kunna gå in och styra matchen från början och förmodligen göra det första målet. Därefter kommer Manchester United att öppna upp sitt spel och ta fler risker. Förhoppningsvis så lyckas man kvittera och då är matchen helt öppen. Om vi skulle tippa ett slutresultat så känns 2-1 till Tottenham rimligt.

Matchinformation

 • Match: Manchester United mot Tottenham
 • Tävling: FA-cupen
 • Plats: Wembley
 • Tid: 21/4 2018 klockan 18:15
 • TV: Kanal 5
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Det blir över 2,25 mål i matchen (asian handicap) till 1.73 i odds hos Unibet.

Följa Manchester United mot Tottenham på TV eller live stram

Trevligt nog så sänds matchen live på Kanal 5 i Sverige. Sändningen börjar klockan 17:30 för er som vill hänga med i uppsnacket. Sen startar själva matchen klockan 18:15. Har du inte möjlighet att se den på TV så går det även att använda en live stream. Då är det Eurosport Player som gäller.

Det var den första semifinalen i FA-cupen. Den andra semifinalen spelas imorgon söndag och den är mellan Chelsea och Southampton. Konstigt nog så tycker spelbolagen att Chelsea är favoriter att vinna FA-cupen. Personligen så tror jag vinnaren av denna match har större chans att ta finalen.

Vinnarodds – FA-cupen 2018

 • Chelsea – 2.75
 • Tottenham – 2.88
 • Manchester United – 3.50
 • Southampton – 15.00

Hoppas ni får en riktigt bra lördag och att ni passar på att njuta av det fina vädret. Snart är kylan tillbaka igen.

Wembley

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.