Manchester United – Chelsea den 28/4 2019

Det känns som sommar här i Sverige och på söndag den 28 april 2019 så har vi en riktigt spännande match mellan Manchester United och Chelsea. Det är fortfarande kamp om topp 4 placeringarna i Premier League och alla poäng är viktiga. Chelsea gjorde oss besvikna i vårt förra speltips samtidigt som United spelar på hemmaplan. Vi ska börja med att gå igenom förutsättningarna för de två lagen. Matchen spelas på Old Trafford klockan 17:30.

Oddsjämförelse inför Manchester United mot Chelsea

 • Manchester United (1) – 2.70
 • Oavgjort (X) – 3.45
 • Chelsea (2) – 2.70

Spelbolagen ser det som en svårtippad match med höga odds på alla tre alternativen. Här kan det finnas läge att utnyttja ett handikappspel eftersom oddsen är så pass höga.

Om vi börjar med att titta på formen för Manchester United så ser det inte bra ut. Tidigare i veckan så förlorade man mot Manchester City med 2-0 på hemmaplan. Det gav Manchester City en bra boost i toppen och hoppet lever om förstaplatsen.

United jagar en topp 4 placering i ligan och just nu ligger man på en sjätteplats med 64 poäng. Chelsea har det åtråvärda fjärdeplatsen på 67 poäng. Vi hittar även Arsenal på en femteplats med 66 poäng. Det är med andra ord mycket jämnt i toppen och därför är det extra spännande. En vinst på söndag skulle inte bara ge 3 poäng utan även hindra Chelsea från att få några poäng.

Topplatserna i Premier League är viktiga eftersom det ger kvalplatser till Champions League nästa säsong. Manchester United har inte spelar alls bra den senaste tiden och det gäller nog att rycka upp sig nu om man ska ha en chans på dessa platser.

Resultaten oroar oss och förra helgen så fick vi se Manchester United förlora med 4-0 mot Everton på bortaplan. Vi har även noterat två förluster mot Wolves och man åkte ut ur Champions League med totalt 4-0 mot Barcelona.

Båda lagen är inne i en dålig period

Även Chelsea har problem i laget. I början av veckan så lyckades man bara få 2-2 mot Burnley och det var en match som vi skrev ett speltips inför här. Vi trodde att Chelsea skulle vinna ganska enkelt och säkra 3 viktiga poäng. Nu gjorde man det onödigt svårt och tappade i toppstriden. Laget har nu bara vunnit 3 av sina 7 senaste matcher i ligan och det är främst på bortaplan som det krånglar.

Chelseas bortaform är något som vi lägger stor vikt vid här. Den 14/4 så förlorade man med 2-0 mot Liverpool på bortaplan. Vi noterar även en förlust mot Everton (precis som United). Felet ser ut att ligga i anfallet som inte alls har presterat på bortaplan. Det görs helt för få mål där och behövs det inte mycket åt andra hållet för att man ska förlora matchen.

Vi kan bara konstatera att båda lagen är inne i dåliga perioder och behöver hitta tillbaka till det som tidigare fungerade så bra. Det känns som att Manchester United är närmast att hitta tillbaka och hemmafördelen väger tungt. Vårt speltips blir därför att Manchester United vinner matchen men insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.90 i odds. Det innebär att Chelsea måste vinna på Old Trafford för att vi ska förlora.

Premier League – Tabell

 1. Liverpool – 91 poäng (1 match mer spelad)
 2. Man City – 89 poäng
 3. Tottenham – 70 poäng
 4. Chelsea – 67 poäng
 5. Arsenal – 66 poäng
 6. Man United – 64 poäng
 7. Wolves – 51 poäng

Matchinformation

 • Match: Manchester United mot Chelsea
 • Tävling: Premier League
 • Plats: Old Trafford
 • Tid: 28/4 2019 klockan 17:30
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Manchester United vinner men insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.90 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Det var söndagens speltips och vi får se om United kan hitta tillbaka till sitt tidigare spel. Sedan Solskjaer tog över så har det trots allt gått betydligt bättre. Risken finns att båda lagen känner sig nöjda med ett poäng men Manchester United är i störst behov av poäng samtidigt som man spelar hemma.

Vill ni se denna match så sänds den på Viasat Ultra HD men går även att streama på Viaplay. Hoppas ni har haft en bra vecka och att ni är redo för Valborg nästa vecka med många intressanta matcher. Vi kan bland annat se fram mot Champions League semifinalerna på tisdag. Tottenham möter Ajax och Barcelona möter Liverpool. Kan det bli mycket bättre än så? Vi återkommer snart igen med speltips inför Champions League.

Old Trafford

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.