Manchester City mot Chelsea den 10/2 2019

Vi tar och avslutar veckan med ett speltips inför söndagen den 10/2 2019. Manchester City ska möta Chelsea i Premier League och det kan inte bli mycket bättre än så. Vi har två riktigt starka lag som ska göra upp. Det är jämt i toppen och Manchester City behöver poäng för att behålla ledningen. Söndagens match spelas på Etihad Stadium klockan 17:00. Vill ni se matchen så är det Viasat Sport Premium som sänder den.

Oddsjämförelse inför Manchester City mot Chelsea

 • Manchester City (1) – 1.52
 • Oavgjort (X) – 4.60
 • Chelsea (2) – 6.75

Vi har en klar favorit och det är kanske inte så konstigt. Det är inte många lag som rår på Manchester City på Etihad Stadium. Tyvärr är oddset på ettan lite för lågt för att vara intressant för oss.

 • Bettingtips: Manchester City vinner och det blir över 2,5 mål i matchen till 2.14 i odds.

Manchester City leder Premier League än en gång men man har lika många poäng som tvåan Liverpool. Det är med andra ord otroligt jämt och sedan ligger inte Tottenham långt efter på 57 poäng. Chelsea har parkerat sig på en fjärdeplats med 50 poäng och har tappat känningen på topptrion. Det är fortfarande viktiga poäng eftersom det kan avgöra om man spelar i Champions League nästa säsong eller inte.

Vi fick se Manchester City besegra Everton med 2-0 sist och när vi skrev vårt speltips inför den matchen så trodde vi att det skulle bli betydligt fler mål. Med tanke på att City har gjorde över 40 mål denna säsong så trodde vi på ännu fler. Man gick helt enkelt in och gjorde vad man skulle utan att riskera något. Även om City nu leder Premier League så har man haft ganska svårt denna säsong. Det har inte alls sett lika bra ut som förra säsongen.

Chelsea har besegrat Manchester City en gång denna säsong med 2-0 på hemmaplan. Det är flera andra lag som har tagit poäng av City. Det man ska ha i åtanke är att nästan alla dessa förluster har skett på bortaplan. Hemma på Etihad Stadium så har man bara förlorat 1 match av 13 i Premier League.

Svåranalyserat Chelsea

Det är inte helt lätt att analyser Chelsea just nu. Man vann nu senast på hemmaplan mot Huddersfield med hela 5-0. Innan dess så förlorade man med 4-0 mot Bournemouth. Det måste man kalla för ojämn form. Vi kan även notera en förlust mot Arsenal med 2-0 i slutet av januari. Det känns som att Chelsea har haft det extra svårt på bortaplan den senaste perioden och det är inte många mål som görs på bortaplan. Vi skulle inte bli förvånade om Chelsea blir nollade på söndag.

Vi tror på en ganska enkel seger för hemmalaget och troligvist med god marginal. Man har gjort mer än två mål i nästan alla sina hemmamatcher denna säsong och den statistiken kan man kanske använda till sin fördel. Vårt speltips blir därför att Manchester City vinner matchen och att det blir över 2,5 mål i matchen till 2.14 i odds. Det känns som ett riktigt bra odds.

Summering

För att summera det hela så vinner Manchester City väldigt ofta på hemmaplan. Man har vunnit sina sex senaste hemmamatcher men i slutet av 2018 så förlorade man på hemmaplan mot Crystal Palace. Kort efter den förlusten så vann man mot Liverpool på hemmaplan. Hur som helst så ser det bra ut för en hemmaseger mot Chelsea på söndag.

Sen har vi gått igenom att Manchester City nästan alltid gör minst 2 mål på hemmaplan. Chelsea är ett offensivt lag och det bör kunna öppna upp matchen för minst 3 mål totalt. Det finns så klart en risk att City tar det lite lugnt och försvarar sin ledning eftersom matchen är så pass viktig men det brukar sällan fungera.

Matchinformation

 • Match: Manchester City mot Chelsea
 • Tävling: Premier League
 • Plats: Etihad Stadium
 • Tid: 10/2 2019 klockan 17:00
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Manchester City vinner och det blir över 2,5 mål i matchen till 2.14 i odds.

Nu hoppas vi att Manchester City lever upp till våra förväntningar och att man bjuder på en underhållande match. Det här är en match som man bara måste se och det kan bli riktigt underhållande och förhoppningsvis många mål. Hoppas ni är nöjda med veckans sista speltips och nu börjar vi att ladda upp inför nästa vecka.

Etihad Stadium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.