Manchester City mot Borussia Dortmund den 21/7 2018

Det ser ut att bli en ganska avslagen fredag den 20 juli 2018 och därför så har vi har ett speltips inför matchen mellan Manchester City och Borussia Dortmund som spelas mellan fredagen och lördagen. Det är en match Champions Cup som ska avgöras men det är inget av lagen som verkar ta detta på riktigt allvar. Det ser ut att komma två B-lag med en hel del spelare som inte är ordinarie. Matchen spelas i USA och sänds därför klockan 03:00 i natt. Matchen går att följa på TV3 Sport för alla som orkar sitta uppe halva natten.

Oddsjämförelse inför Manchester City mot Borussia Dortmund

  • Manchester City (1) – 2.95
  • Oavgjort (X) – 3.70
  • Borussia Dortmund (2) – 2.20

Vid en första anblick så blir man lite förvånad att Borussia Dortmund är favoriter att vinna denna match. Tar man väl hänsyn till att matchen spelas på neutral mark och att City har färre ordinarie spelare i sin trupp så förstår man varför det är så. Oddsen är höga på alla tre alternativen men lockar inte eftersom matchen är så pass oviss.

Det är trots allt roligt att klubblagen börjar komma igång igen efter VM. Det känns fortfarande tomt efter VM men sen när alla ligorna är igång som vanligt så lättar det nog lite. En del av spelarna har fått ledigt efter VM för att kunna vila upp sig under sommaren och nattens match kommer troligen att bli en ganska sömnig historia.

Champions Cup är en försäsongsturnering som spelas över hela världen. Det finns en hel del bra lag som deltar i turneringen men lagen har sällan sina bästa spelare. Det är en turnering inför att ligorna ska dra igång och det känns väl lite som en vänskapsturnering. Det är inget lag som kommer att gå in för 100 % och riskera skador och liknande för att vinna denna turnering.

Manchester City är det lag som saknar flest ordinarie spelare och därför så är Borussia Dortmund favoriter att vinna enligt spelbolagen. Tyskland åkte ut ganska tidigt ur turneringen (med god hjälp av Sverige) och Borussia Dortmund har en del spelare som var med där. Dessa spelare har fått bra med tid att vila upp sig och kommer antagligen att delta i nattens match.

Det blir en stel tillställning

Borussia Dortmund har redan dragit igång sin försäsong och besegrat Austria Wien med 1-0 och spelat oavgjort mot Los Angeles FC. Det säger inte så mycket eftersom man spelat med betydligt sämre manskap än vanligt och man har luftat en hel del spelare som inte är ordinarie. Vi tror att tyskarna kommer att ha en ännu starkare startelva mot Manchester City än vad man har haft tidigare.

Borussia Dortmund har trots allt spelat med en hel del bra spelare som Marco Reus, Manuel Akanji och Lukasz Piszczek. Även om dessa spelare har fått speltid tidigare så finns det inga garantier för att de får speltid i natt.

Båda lagen har tidigare deltagit i Champions Cupen och det är två offensiva lag. Nu kommer man inte med sitt ordinarie manskap till USA utan någon större motivation. Det kan nog bli en ganska stel tillställning med få antal mål. Vi väljer därför att spela under 2,5 mål i matchen till fina 2.31 i odds. Det är så klart ett speltips med ganska hög risk men vi känner att det finns värde. Det finns en ganska bra möjlighet att dessa två lag tar ut varandra och man kommer att vara försiktiga för att inte dra på sig några skador i försäsongen. Att spela på en vinnare i matchen känns lite som ett lotteri när man inte alls vet vilka spelare som får spela.

Matchinformation

  • Match: Manchester City mot Borussia Dortmund
  • Tävling: Champions Cup
  • Plats: USA
  • Tid: 21/7 2018 klockan 03:00
  • TV: TV3 Sport
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 2.31 i odds hos Betsson.

Vi får se om klubbarna bjuder på lite underhållande spel i natt men troligtvis så blir det en passiv tillställning. Det ska bli riktigt intressant att se om Manchester City kan fortsätta förra säsongens starka trend när man vann hela Premier League. Det kan nog bli svårt att hålla det tempot även i höst. Vi tycker att 1-1 känns som ett rimligt slutresultat inför nattens match. Vi återkommer snart med fler speltips inför Allsvenskan som spelas på lördag. Det finns en hel del att gå igenom där och det är vad vi ska göra nu. Hoppas ni får en bra början på helgen och är laddade inför Allsvenskan imorgon.

Manchester City flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.