Malmö FF mot MOL Vidi den 7/8 2018

Vi lämnar Allsvenskan och riktar vårt fokus mot Champions League kvalet. Det är tisdagen den 7/8 2018 och Malmö FF ska möta MOL Vidi i den tredje kvalrundan. Den här matchen ska Malmö kunna vinna och det börjar se riktigt bra ut inför Champions League. Man är klara favoriter här på hemmaplan och Malmö har en formkurva som pekar rakt upp. Matchen spelas på Swedbank Stadion klockan 19:15 på tisdag.

Oddsjämförelse inför Malmö FF mot MOL Vidi

  • Malmö FF (1) – 1.38
  • Oavgjort (X) – 4.25
  • MOL Vidi (2) – 9.25

Som ni ser så är det en ordentlig klasskillnad mellan lagen. Malmö kommer även att vara favoriter i returen på bortaplan. Tyvärr så finns det inget värde i att spela på en hemmaseger här i det första mötet. Vi behöver fundera lite mer ingående innan vi bestämmer oss.

Sist Malmö FF spelade så var det mot Cluj i Champions League kvalet. Man vann med 1-0 på bortaplan och spelade sedan lite oväntat 1-1 på hemmaplan. Malmö var det bättre laget men det var inte med stor marginal. Nu väntar ungerska MOL Vidi som bör vara något lättare än vad Cluj var.

Malmö FF har inte lyckats så bra i Allsvenskan, men det är precis som vi får se ett helt annat lag när Champions League kvalet spelas. MOL Vidi besegrade Ludogorets i den andra kvalomgången och tog sig lite överraskande vidare. I den första matchen så blev det 0-0 och sedan så vann man med 1-0 på hemmaplan. Det var en vinst med minsta möjliga marginal men det säger trots allt en del. MOL Vidi är ett lag att räkna med och ett lag som har ett väldigt bra försvar.

Malmö har en del problem

Malmö FF ligger just nu på en sjätteplats i Allsvenskan och med tanke på tidigare resultat så är man nog lite oroad över detta resultat. Kanske har matcherna ute i Europa bidragit till att man har tappat fokus på Allsvenskan. Malmö vill nog försvara sin titel i Allsvenskan men jag har svårt att se det denna säsong.

Det är helt enkelt inte riktigt samma Malmö FF som vi är vana vid att se i Allsvenskan. Spelet flyter inte på riktigt som det gjorde tidigare. Det är svårt att sätta fingret på det exakta problemet men något är sig inte likt. Vi får se om man kan rätta till problemen och ta ny fart mot ligatiteln. Hur som helst så ser det ut som att man inte riktigt anstränger sig för fullt i Allsvenskan och kanske har man mer fokus på Europa.

Senast så besegrade man Norrköping i Allsvenskan med 2-1. Innan dess så var det en förlust mot Örebro med 2-1 och oavgjort mot Östersund. Det känns inte riktigt som att anfallet fungerar till hundra procent. Man gör ganska få mål även när man spelar på hemmaplan så har man problem att göra mål. Det är lite oroande men sedan Uwe Rösler tog över så har det börjat se något bättre ut.

Målfattig match

Om Malmö väl tar ledningen så kommer man nog att sadla om och försöka att försvara sig till segern. Vi har sett det flera gånger tidigare att man drar ner på tempot när man leder. När Malmö FF väl tar ledningen så är man helt enkelt riktigt bra på att försvara den och låta tiden gå. På hemmaplan så gäller det att inte släppa in några mål och en vinst med 1-0 känns rimligt. Sen räcker det att man spelar oavgjort i returen för att gå vidare.

Vi tror att Malmö FF vinner denna första match men vi tror inte att det blir så många mål. Vidi är sällan inblandade i matcher med många mål. Tack vare ett bra försvar så håller man nere målen. Vårt speltips blir därför att vi får se under 2,5 mål i matchen till 1.72 i odds.

Det är nog inget som Malmö FF är stolta över men nu senast mot Cluj så blev det bara 1-1 och matchen innan vann man med 1-0. Man tog sig vidare men det kändes lite onödigt jämnt. Det blir sällan så många mål och därför så känns underspelet motiverat idag. Den första matchen mot Drita vann man visserligen med 3-0 och sedan blev det 2-0 i den andra men det var betydligt lättare motstånd än det som väntar på tisdag.

Matchinformation

  • Match: Malmö FF mot MOL Vidi
  • Tävling: Champions League kval
  • Plats: Swedbank Stadion
  • Tid: 7/8 2018 klockan 19:15
  • TV: Viasat Sport Premium
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 1.72 i odds hos Unibet.

Vi får se om framgångarna i Champions League kvalet fortsätter för Malmö. Vi har inte direkt varit bländade av Malmös matcher så här långt men man har gjort vad man skulle. Man ändrar snabbt sin taktik och sitt spelsätt i förhållande till hur man ligger till i matchen. I den här matchen på hemmaplan så behöver man en seger för att inte få kniven mot strupen på bortaplan. Vi hoppas på en tight och jämn match som Malmö till sist vinner.

Champions League fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.