Malmö FF mot IFK Norrköping den 28 juli 2018

Helgen är här och på lördagen den 28 juli 2018 så möter Malmö FF Norrköping i Allsvenskan. Det är en högintressant match i toppstriden. Även om Malmö FF inte riktigt är med i toppen så har man ryckt upp sig den senaste tiden. Vid vinst så går Norrköping upp på samma poäng som serieledande AIK. Matchen spelas klockan 18:00Swedbank Stadion i Malmö.

Oddsjämförelse inför Malmö FF mot IFK Norrköping

  • Malmö FF (1) – 1.70
  • Oavgjort (X) – 4.10
  • IFK Norrköping (2) – 4.90

Det här bör vara en ganska jämn match och då blir man lite förvånad när spelbolagen sätter Malmö FF som så stor favorit. Det är klart att ”di blåe” är starka hemma på Swedbank Stadion men IFK Norrköping ligger trea i tabellen och har chans på förstaplatsen. Därför blir vi lite förvånade när man bara får 1.70 – 1.80 i odds på Malmö FF men det beror väl på att det har sett bra ut den senaste tiden.

Malmö FF står nu vid ett vägskäl där man har fått fart på spelet och är på väg upp i tabellen. Nu gäller det att vinna denna match för att hålla den trenden intakt och samtidigt tvåla till en av toppkandidaterna. Malmö FF imponerade i den första rundan av Champions League kvalet och därefter så besegrade man Cluj med 1-0 på bortaplan i den andra rundan. Förutom framgångar i Champions League kvalet så har man även slagit Örebro med 2-1, Sirius med 4-0 och spelat 1-1 mot Östersund i Allsvenskan. Man har 9 matcher i rad utan förlust och nu väntar ett svårt IFK Norrköping.

Man kan väl lugnt säga att Uwe Rösler har fått fart på Malmö FF. Han tillträdde i juni 2018 och sedan dess har det gått mycket bra. Kan han nu sänka ett av topplagen så finns det chans för Malmö FF att vara med i toppstriden även denna säsong. Norrköping ligger just nu 8 poäng före Malmö FF och här kan man knappa in tre viktiga poäng.

IFK Norrköping biter sig fast i toppen och formen är precis som hos Malmö FF i topp. Bortalaget har inte förlorat en match sedan i slutet av april men man har spelat en hel del oavgjorda matcher. Det finns nog en bra chans till ett oavgjort resultat även idag när dessa två starka lag drabbar samman. Det är mycket sällan som IFK Norrköping går mållösa från en match och det gäller även på bortaplan. Man har kanske Allsvenskan bästa anfallstrio i form av Sigurdsson, Holmberg och Moberg-Karlsson. Jag har mycket svårt att se detta Norrköping gå mållösa mot Malmö.

Mål åt båda hållen?

Det är sällan Malmö FF går mållösa från en match och vi skulle bli förvånade om det skedde idag. Samtidigt så har man inte haft det bästa försvaret och släppt in en hel del mål. Därför så tycker vi att målmarknaden känns intressant. Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till 1.64 i odds. Det är ett ganska lågt odds men vi tycker fortfarande det är bra i förhållande till risken.

Skador

Vi har inte upptäckte några större avbräck i något av lagen. IFK Norrköping saknar Fjoluson men annars så är laget komplett. Malmö ser ut att spela med sitt ordinarie lag.

Statistik

Om man tittar på historisk statistik så har Malmö FF vunnit 4 av de 5 senaste mötena mot Norrköping. De fyra senaste mötena har resulterat i att båda lagen har gjort mål och det känns bra med tanke på vårt speltips idag.

Matchinformation

  • Match: Malmö FF mot IFK Norrköping
  • Tävling: Allsvenskan
  • Plats: Swedbank Stadion
  • Tid: 28/7 2018 klockan 18:00
  • TV: C More Fotboll
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.64 i odds hos Betsson.

Vi får se om lagen bjuder upp till dans på lördag och kanske blir det lördagens mest underhållande match. Vi hoppas så klart på en spännande match med många mål. Det finns risk att det blir lite tight och försiktigt i början men Malmö FF har inget att förlora och måste gå för 3 poäng här. Det kommer att skapa ytor för IFK att kontra på och straffa Malmö. Det är svårt att spekulera i matchutgången och därför så låter vi bli att spela på det. Oddset på Malmö är helt enkelt för lågt för att vara intressant när man ställs mot Allsvenskans kanske bästa lag.

Hoppas ni njuter i sommarhettan men det kan vara skönt att ta en paus och titta på lite fotboll. Vill du titta på matchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping så är det C More Fotboll som gäller. Det går även bra att titta via live stream på C More Stream.

Malmö FF

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.