Malmö FF mot AIK den 23 oktober 2017

Vi är igång med en ny frisk vecka och idag så är det måndagen den 23 oktober 2017. Allsvenskan är redan avgjord men vi har trots valt att leverera ett speltips inför matchen mellan Malmö FF och AIK som spelas 19:00 ikväll. Även om guldet är klart för Malmö så tror vi att man kommer att vilja avsluta på bästa möjliga vis.

 • Vi spelar: Över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds.
 • Spelstopp: 19:00

Oddsjämförelse inför Malmö FF mot AIK

 • Malmö FF (1) – 2.15
 • Oavgjort (X) – 3.45
 • AIK (2) – 3.70

Spelbolagen har Malmö FF som knapp favorit till 2.15 i odds. Det känns faktiskt som ett ganska bra odds men vi måste undersöka lite närmare för att se vad det beror på.

Förra måndagen så blev det klart att Malmö FF vinner guld i Allsvenskan 2017. Spelarna har firat ordentligt sedan dess och kanske har man inte fullt fokus inför dagens match. Hur som helst så får man spela klart resterande matcher och det vore inte professionellt att inte gå för fullt.

Idag så möter Malmö FF AIK på hemmaplan och det är en match som Malmö ska vinna. Man har en mycket dedikerad hemmapublik som nog vill se några fina mål och ytterligare en vinst. Det finns så klart en viss chans att Malmö underskattar AIK och inte tar matchen på samma alvar som om guldet stod på spel.

Tittar man på statistiken så ser man det orimliga i att Malmö FF skulle förlora här. Man har inte förlorat på hemmaplan mot AIK på över 10 år. Jag tvivlar starkt på att man kommer att bryta den trenden idag. Sen har så klart AIK mer att spela för och man kämpar för att säkra en topp 3 position i ligan.

En öppen match

Vi på Speltipsidag.se tror att detta blir en helt öppen match. Malmö FF kommer att vilja bjuda på en show för hemmapubliken med roligt spel och många mål. Tyvärr så lider man av en del skador och avstängningar. Rasmus Bengtsson är borta och kommer att ersättas av Franz Brorsson. Sen kommer inte Behrang Safari att spela mot AIK men det bör inte påverka så mycket. Malmö FF kommer att spela med ett sämre försvar än vanligt och då gäller det att väga upp det hela med ett bättre anfall.

AIK har nog goda möjligheter att få in en eller två bollar men jag tror aldrig att man vinner matchen. Båda lagen kommer att spela offensivt men det är bara AIK som har något att vinna eller förlora på denna match. AIK måste gå för serger här och det bör ge oss en helt öppen match med många målchanser. Därför blir vårt speltips över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds hos Bethard.

Allsvenskan – Tabell 23 oktober 2017

 1. Malmö FF – 60 poäng
 2. AIK – 50 poäng
 3. Djurgården – 49 poäng
 4. Östersund – 46 poäng
 5. Häcken – 46 poäng

Som vi ser här så finns det all anledning för AIK att göra sitt bästa. Djurgården är inte långt efter och en förlust här skulle ge Djurgården ett drömläge att gå om. Vill man chansa lite mer så kan man spela att Malmö FF vinner matchen till 2.15 i odds. Det finns en viss risk att det blir oavgjort och att AIK drar nytta av att Malmö FF är så pass skadedrabbat. Sen kan vi inte bortse från att AIK är betydligt mer motiverade att vinna denna match och det väger så klart tungt.

Matchinformation

 • Match: Malmö FF mot AIK
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Swedbank Arena, Malmö
 • Tid: 23/10 2017 klockan 19:00
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds hos Bethard.

Det var allt denna måndag och förutom denna match så spelas även Jönköping mot Kalmar och Hammarby mot Sirius. Tyvärr så har vi inte hittat några bra spel i de andra matcherna. Vi får se om vi hittar något mer idag annars så är vi tillbaka imorgon igen med ett nytt speltips.

Malmö FF

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.