Malmö FF mot FC Drita den 17 juli 2018

Malmö FF ska möta Drita FC i Champions League kvalet idag den 17 juli 2018. Det finns inte mycket spänning kvar eftersom Malmö FF vann det första mötet med 3-0. Nu ska bara säcken knytas igen och denna match ska spelas av. Även om pressen inte ligger på Malmö så kommer man garanterat att vilja vinna matchen och göra sitt bästa. Matchen spelas ikväll klockan 19:00Swedbank Stadion och är den andra matchen i den första kvalomgången.

Oddsjämförelse inför Malmö FF mot FC Drita Gjlilan

  • Malmö FF (1) – 1.03
  • Oavgjort (X) – 12.50
  • FC Drita (2) – 40.00

Malmö FF körde över Drita FC med 3-0 på bortaplan i det första mötet. Det är ordentlig klasskillnad mellan lagen och det kan man se på oddsen hos spelbolagen. Det finns inte ens några odds på ettan hos en del spelbolag. 1X2 marknaden är med andra ord helt utesluten.

Det är bara vinst som räknas för Malmö och vi brukar undvika denna typ av matcher när vi skriver speltips. Nu är utbudet inte det bästa och vi har trots allt hittat lite värde med hjälp av ett uderspel. Det skall inte vara några problem för Malmö FF att vinna denna match och sedan är man vidare till runda två i Champions League kvalet. I runda två så kommer man att få möta det rumänska laget Cluj.

Att ha med sig 3-0 från bortamötet måste kännas skönt. Nu kan man spela mer avslappnat på hemmaplan och kanske till och med leka och ha roligt. Markus Rosenberg har gått ut med att han vill döda matchen tidigt och det är väl precis vad ett mål gör. Det kan nog komma att ske en del byte i Malmö FF om man tar ledningen för att på så sätt kunna lufta lite spelare. Man kommer absolut inte vilja att riskera några skador eller liknande på ordinarie spelare.

Inte nog med att man spelar Champions League kvalet utan man spelar i Allsvenskan samtidigt. Det kan bli ett ganska hårt schema för spelarna under en period nu. Kan man då avsluta matchen ganska tidigt och sedan bara spela av den så kommer det att kännas skönt. Det är kanske inte det roligaste för publiken men ibland måste man göra så.

Vad vet vi om FC Drita?

FC Drita är ett lag från Kosovo. Innan mötet mot Malmö FF så besegrade man Licoln Red Imps med 4-1 och Trepca’89 med 3-1. Det är inget lag som mäta sig med Malmö FF men i sin liga har man spelat bra.

Vi tror att Malmö FF kommer att gå ut hårt med sitt bästa möjliga lag för att stänga matchen. Frågan är när man har stängt matchen men efter 1-0 eller 2-0 så börjar man nog varva ner. Det är så vi kommer att få se en del byten och man kommer att skydda sina bästa spelare.

Eftersom Malmö FF vann med 3-0 på bortaplan så är det många som förväntar sig en ordentlig överkörning på hemmaplan. Vi är inte helt säkra på att det blir så. Därför blir vårt speltips att vi får se under 4.5 mål i matchen till 1.60 i odds. Med tanke på att FC Drita inte lyckades göra mål på Malmö i den förra matchen så har jag svårt att se det hända nu. Det innebär att Malmö FF ska vinna med 5-0 för att vårt speltips inte ska gå in. Det kan så klart hända men jag har mycket svårt att se det. Motivationen bör inte finnas där när man väl tagit ledningen med några mål.

Vi tror att Malmö FF tar ledningen i första halvlek med 2-0. Därefter så drar man ner på takten och gör några byten. Det ska bli intressant att se om Uwe Rösler har några nyförvärv som han vill testa i denna match.

Matchinformation

  • Match: Malmö FF mot FC Drita
  • Tävling: Champions League kval (första rundan)
  • Plats: Swedbank Stadium, Malmö
  • Tid: 17/7 2018 klockan 19:00
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Det blir under 4.5 mål i matchen till 1.60 i odds hos Unibet.

Vi får se om det går som vi tror men Malmö bör absolut spara sig när man väl har säkrat ledningen. Man kommer garanterat att vilja göra minst ett mål för att få lugnet men därefter så drar man nog ner på tempot. Nu lutar vi oss tillbaka och ser vad som händer. Vi hoppas på lite mer spännande matcher framöver när de stora ligorna drar igång. Hoppas ni får en trevlig tisdag och en skön fortsättning på semestern.

Malmö FF

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.