FK Liepaja – BK Häcken den 12/7 2018

Vi tar en paus i VM fram till på lördag och därför så har vi riktat in oss på Europa League-kvalet. Det är torsdagen den 12/7 2018 och vi har ett speltips inför matchen mellan FK Liepaja och BK Häcken. Kan svenskarna rå på detta lettiska lag? Matchen spelas på Daugava Stadium i Liepāja klockan 18:05 och sänds på Eurosport 1.

Oddsjämförelse inför FK Liepaja – BK Häcken

  • FK Liepaja (1) – 3.65
  • Oavgjort (X) – 3.25
  • BK Häcken (2) – 1.90

Vi börjar med att titta på FK Liepaja. Enligt spelbolagen så är det ett betydligt sämre lag än vad Häcken är. Eftersom vi inte är helt insatta i hur FK Liepaja spelar så behöver vi göra en ordentlig analys. Vid en snabb titt på den lettiska ligan så inser vi att den värderas ganska lågt i Europa. Även om FK Liepaja är ett av de bättre lagen i den lettiska ligan så säger det inte så mycket eftersom ligan är så pass lågt värderad.

Allsvenskan är en betydligt bättre liga än den lettiska och FK Liepaja tog sig till Europa League-kvalet med nöd och näppe. Det är med andra ord klasskillnad mellan dessa lag och detta bör BK Häcken kunna lösa även om det är på bortaplan.

Det är inte första gången som Liepaja spelar i Europa League-kvalet och vi kan konstatera att laget ofta åker ut i den första omgången. I fjol så tog man sig vidare till den andra omgången men man hade ett väldigt enkelt motstånd. FK Liepaja brukar bara ta sig till kvalet för att sedan snabbt åka ut.

Vi räknar FK Liepaja som ett av de sämsta lagen i detta Europa League-kval. Det är trevligt för Häcken att få ett så pass enkelt motstånd i första rundan. Här är det bara vinna som gäller om man ska ha en chans att ta sig till Europa League.

Vi tror på Häcken

Lördagen den 7/7 så spelade Häcken mot Sundsvall och vann med stabila 3-0. Det bör ge en bra känsla inför dagens match. Innan dess så åkte man på stryk mot Östersund med 2-0. Det säger inte så mycket eftersom Östersund är ett riktigt bra lag. Man kan lugnt säga att BK Häcken har haft svåra matcher den senaste tiden. Man har även hunnit med att spela mot AIK och den matchen slutade 1-1.

Häcken har nackdelen av bortaplan men man får tänka på att det inte är en så lång resa. Det kan vara skönt och det är inte stor skillnad mot att spela valfri bortamatch i Allsvenskan. Häcken är vana att spela i Europa och det kan gynna laget idag.

Matchen mot FK Liepaja är den första av två. Vi har en känsla av att BK Häcken vill göra processen kort och vinna den första matchen för att slippa pressen på hemmaplan. Det finns så klart en risk att man nöjer sig med ett oavgjort resultat men vi tror att man går för seger mot ett betydligt sämre FK Liepaja. Vårt speltips blir därmed att BK Häcken vinner matchen till 1.90 i odds hos Unibet.

Även om matchen mot FK Liepaja blir enkel för Häcken så väntar snart svårare motstånd. Nästa match blir sedan mot RB Leipzig där Emil Forsberg spelar. Den tyska klubben blev sexa i Bundesliga och kommer att sätta ordentlig press på BK Häcken. Nu tar vi en match i taget och fokuserar på mötet mot den lettiska klubben. Returen som spelas på hemmaplan kommer att ske den 19 juli 2018.

Matchinformation

  • Match: FK Liepaja – BK Häcken
  • Tävling: Europa League (kval)
  • Plats: Daugava Stadium i Liepāja
  • Tid: 12/7 2018 klockan 18:05
  • TV: Eurosport1
  • Livestream: Eurosport Player
  • Speltips: BK Häcken vinner matchen till 1.90 i odds hos Unibet.

Nu inväntar vi Häckens första match i Europa League-kvalet. Det blir förhoppningsvis en enkel match så att man inte har något press på sig i returen. Vägen är sedan öppen för en match mot Leipzig och då gäller det att verkligen spela på topp. Vi återkommer med ett speltips inför den matchen när det närmar sig. Nu lutar vi oss tillbaka och njuter av en enkel bortamatch för Häcken.

Även om VM har en paus just nu så är det snart tillbaka. På lördag den 14 juli så spelar England mot Belgien i matchen om tredjepriset. Sen på söndag den 15 juli så möter Frankrike Kroatien i VM-finalen. Frankrike vinner, Kroatien blir tvåa och Belgien tar bronspengen om jag får säga vad jag tror. Trevlig torsdag på er så ses vi snart igen!

Europa League

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.