Leicester – Manchester City den 18/12 2018

Även om julen snart är här så finns det en hel del matcher att välja mellan. Det är tisdagen den 18 december 2018 och vi har ett speltips inför matchen mellan Leicester City och Manchester City. Det är en match som spelas i Carabao Cup och kanske inte är riktigt lika viktig som Premier League. Det är trots allt en värdemätare och City borde vinna denna match för att hålla humöret i topp. Matchen spelas på King Power Stadium och börjar klockan 20:45.

Oddsjämförelse Leicester – Manchester City

  • Leicester (1) – 8.55
  • Oavgjort (X) – 5.25
  • Manchester City (2) – 1.36

Här var det inte något snack om saken. Manchester City är stora favoriter enligt spelbolagen och det är inte så konstigt. City ska kunna vinna denna match ganska enkelt men oddset på tvåan är för lågt för att vara intressant för oss.

Leicester har nu två förluster i rad och det finns en hel del problem i laget. Laget ligger bara på en tolfte plats i Premier League och med tanke på att man faktiskt har vunnit ligan för inte så länge sedan så är denna placering inte bra. Man förlorade nu senast mot Crystal Palace på bortaplan med 1-0 och innan dess så blev det förlust med 2-0 på hemmaplan mot Tottenham. Det är två kanske väntade förluster men det innebär att man spelar ungefär som placeringen signalerar (ett mittenlag).

Vi har svårt att tänka oss att Manchester City känner sig direkt hotade av Leicester. Hemmalaget har inte alls övertygat och matcherna som man väl har vunnit har varit med knapp marginal. Vi har sett laget vinna mot Fleetwood och mot Wolves men det är inte riktigt samma sak som Manchester City. Även mot dessa svaga lag så har Leicester fått kämpa ordentligt för att vinna.

Manchester City har dominerat i ligan denna säsong och man har kört över nästan all form av motstånd. Man besegrade Everton i lördags med 3-1 och innan dess Hoffenheim i Champions League gruppspelet. Den 8 december så åkte man på en överraskande förlust mot Chelsea.

Manchester City är det lag som på pappret ska vinna denna match men det kan finnas en viss motivationsbrist. Carabao Cup står kanske inte så högt i värde och det finns risk att bortalaget vilar en del viktiga spelare. Om man spelar med full potential så ska Leicester inte ha en chans på tisdag. Leicester spelar på hemmaplan och kommer troligen att ge allt för att vinna denna match. Hur ofta får man chansen att tvåla till City?

Svårt att hålla nollan på bortaplan

Vi har studerat Manchester Citys bortamatcher och det är inte ofta som man lyckas hålla nollan på bortaplan. Det är intressant statistik och med tanke på att man kanske inte tar tisdagens match så seriöst så finns det en bra chans att Leicester gör minst ett mål. Samtidigt så tror vi att City vinner matchen. Leicester brukar inte bli nollade på hemmaplan men mot City kan man så klart inte vara säker.

Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till 1.84 i odds. Det är ganska bra odds på ett troligt scenario. Vill man öka oddset och risken så skulle man kunna välja att båda lag gör mål men det blir inte oavgjort till 2.39 i odds. Tror man att City vinner så är det kanske ett bättre alternativ.

Vi har mycket svårt att se att Leicester skulle kunna nolla City i denna match. City har trots allt visat att man är mänskliga på bortaplan och det hoppas vi att Leicester kan dra nytta av på tisdag. Får hemmalaget väl in ett mål så ska detta speltips vara hemma. Vi får se när laguppställningarna dyker upp och det kan vara värt att vänta till dess för att få mer information.

Matchinformation

  • Match: Leicester mot Manchester City
  • Tävling: Carabao Cup
  • Plats: King Power Stadium
  • Tid: 18/12 2018 klockan 20:45
  • TV: Viasat Sport Premium
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.84 i odds hos Betsson.

Där här ni tisdagen speltips och vi får hur lagen ser ut när laguppställningarna presenteras. Vi kommer troligen att få se ett något svagare City än vad vi är vana vid. Det ska nog kunna räcka till för att vinna matchen även om man vilar några spelare. Hoppas ni får en bra tisdag och att ni ser fram mot julhelgen.

Manchester City flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.