Kroatien mot Spanien den 15/11 2018

På torsdag den 15/11 2018 så drar UEFA Nations League igång igen och Kroatien ska möta Spanien. Spanien vann det första mötet med förkrossande 6-0. Kroatien måste vinna denna match för att hänga kvar och nu är det upp till bevis för VM-silvermedaljören. Matchen spelas på Stadion Maksimir klockan 20:45.

Oddsjämförelse inför Kroatien mot Spanien

  • Kroatien (1) – 3.70
  • Oavgjort (X) – 3.40
  • Spanien (2) – 2.07

Spanien är favoriter här på bortaplan men det känns inte som en självklar tvåa. Kroatien är betydligt starkare på hemmaplan och samtidigt så har man fått tillbaka en del viktiga spelare. Det kan nog bli en ganska jämn match ikväll.

Kroatien var den stora överraskningen i VM 2018 men därefter så har det inte gått lika bra. Vi såg vilken klasskillnad det var mellan lagen när Spanien slog Kroatien med hela 6-0 för några månader sedan. Därefter så var det dags att möta England och då gick det något bättre (0-0 på hemmaplan).

Även om det inte sett så ljust ut för Kroatien så finns det fortfarande hopp. Då krävs det att man slår Spanien idag och det har vi mycket svårt att se. Det är betydligt större risk att man blir degraderade och åker ner.

Kroatien har fått tillbaka några viktiga spelare i form av Sime Vrsaljko, Marcelo Brozovic och Lovre Kalinic. Det är tre efterlängtade spelare som nu kan stärka truppen ordentligt. Det är mycket som står på spel för Zlatko Dalic och Kroatien. Nu behöver man den bästa möjliga truppen för att kunna rå på Spanien. Nu har man i stort sätt samma trupp som man hade i VM och det kan sätta press på gästerna.

Ombytta roller

Vi har konstaterat att Kroatien inte riktigt når upp till sin potential. Samtidigt så har Spanien ryckt upp sig ordentligt sedan VM i Ryssland. Spanien toppar grupp 4 i A-divisionen på 6 poäng och ligger nu 2 poäng före England och 5 poäng före Kroatien. Det innebär att Spanien mer eller mindre kan säkra gruppsegern genom att besegra Kroatien. Vid en förlust denna torsdag så lever gruppen igen.

Kroatien har bara spelat två matcher medan England och Spanien har spelat tre matcher i Nations League. Spanien överraskade och slog England på bortaplan med 2-1 men sedan så förlorade man på hemmaplan med 3-2. Som ni ser så blev det en hel del mål i dessa matcher och även om Spanien har ett bra försvar så har man släppt in en hel del mål.

Vi tror att det blir en intressant och underhållande match mellan dessa två lag. Spanien har släppt in fyra mål på tre matcher och vi tror inte att man håller nollan idag mot Kroatien. Hemmalaget har haft sina problem och har också släppt in en del onödiga mål. Det bör finnas en bra chans att båda lagen kommer att göra mål denna torsdag. Vårt speltips blir att vi får se över 2,5 mål i matchen till 2.10 i odds. Spanien vann som sagt med 6-0 sist och även om det inte blir lika stora siffror idag så bör det bli minst 3 mål. Vi tror även att båda lagen gör mål i denna match och det spelet ligger på 1.87 i odds om man vill sänka risken något.

Båda lagen har haft en del problem i försvaret och det bör kunna gynna vårt tips. Kroatien har inte misslyckats att göra mål på hemmaplan sedan 2013 och därför så skulle vi bli mycket förvånade om man inte gjorde minst ett mål. Match har även stor betydelse för båda lagen där Kroatien måste vinna för att hålla sig kvar och Spanien kan mer eller mindre säkra gruppsegern. Vi får se hur det går men det bör bli en underhållande match som man absolut bör se ikväll klockan 20:45.

Matchinformation

  • Match: Kroatien mot Spanien
  • Tävling: UEFA Nations League
  • Plats: Stadion Maksimir
  • Tid: 15/11 2018 klockan 20:45
  • TV: TV12
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 2.10 i odds hos Betsson.

Nu hoppas vi att det blir en målrik match med många snygga mål. Matchen sänds glädjande nog på TV12 helt gratis och det är en kanal som många av oss har. Den går även att streama via C More Stream. Förutom denna match så spelar även Belgien mot Island, Tyskland mot Ryssland och några andra samtidigt. Det blir en fullspäckad fotbollskväll och det är glädjande efter en tids torka.

Spansk flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.