Kalmar mot IFK Göteborg den 4/8 2018

Vi har börjat att titta på lördagen den 4 augusti 2018 och det är Allsvenskan som är i fokus. Vi har ett speltips inför matchen mellan Kalmar och IFK Göteborg. Kalmar ligger på en niondeplats i Allsvenskan medan IFK Göteborg ligger på en elfteplats. Det ser ut att kunna bli en ganska jämn match även om Kalmar har hemmafördelen. Matchen spelas på Guldfågeln Arena i Kalmar klockan 16:00 på lördag.

Oddsjämförelse inför Kalmar mot IFK Göteborg

  • Kalmar (1) – 2.15
  • Oavgjort (X) – 3.30
  • IFK Göteborg (2) – 3.65

Kalmar är favoriter att vinna matchen men det är inte med stor marginal. Det känns som en helt öppen match där Kalmar har en liten fördel tack vare hemmaplan. Det är höga odds på alla tre alternativen och vi får se om vi kan utnyttja dessa.

Nummer 9 möter nummer 11 i Allsvenskan och båda lagen ligger ganska stabilt i mitten av Allsvenskan. Både Kalmar och Göteborg har haft lite problem denna säsong och man har inte riktigt nått upp till sin fulla potential. Göteborg inledde riktigt dåligt men har skärpt till sig lite nu den senaste tiden.

Kalmar vann över Göteborg för ungefär en månad sedan med 3-1 och det måste ge en del självförtroende. Sen har det vänt åt andra hållet och man har nu 3 raka förluster vilket så klart påverkar. Förlusterna skedde mot AIK, Sundsvall och Djurgården så det är inga dåliga lag. Hemmaförlusten mot Sundsvall med 2-0 svider nog mest. Man har bara en vinst på sju matcher och det är nog inga glada miner hos Kalmar.

IFK Göteborg vann senast mot Brommapojkarna med hela 3-0. Det kan se ut som en fin seger men det var mot Allsvenskans sämsta lag. Innan dess så var det en förlust mot Sirius med 3-2. Det är lite blandade resultat för Göteborg och det är ett mycket svåranalyserat lag denna säsong. Det är helt enkelt inte lätt att veta var man har IFK Göteborg.

Båda lagen har haft problem den senaste tiden. Kalmar har haft problem att göra mål men samtidigt så har man ett bra försvar som inte släpper in så många mål. Det bidrar till att många av Kalmars matcher slutar under 2.5 mål. Även om man inte släpper in så många mål så tror vi faktiskt att Göteborg lyckas göra mål.

IFK Göteborg har problem med ekonomin som är allt annat än bra. En del viktiga spelare lämnade laget under sommaren och man har inte hunnit ersätta dessa. Det gör att IFK Göteborg är ett försvagat lag och det kan påverka matchen mot Kalmar.

Båda lagen har bra anfall

Kalmar som spelar hemma har ett bra läge att plocka tre viktiga poäng. IFK Göteborg har pressen på sig och måste bryta den negativa trenden. Man har bara två vinster på sina sex senaste matcher och det skulle behövas en bortavinst. Vi räknar med att båda lagen kommer att ge allt här och det blir en viktig match. Båda lagen har bra anfall som har producerat en hel del mål. Frågan är vilket lag som har det bästa försvaret.

Kalmar är precis som Göteborg inne i en dålig period och man har nu tre förluster i rad. Det nästan krävs en hemmavinst här för att bryta den negativa trenden. En förlust här skulle innebära fyra förluster i rad och då måste man börja tvivla på sig själv. Även om Kalmar vann den förra matchen på bortaplan så anser vi att detta är en hel öppen match som har en bra möjlighet att sluta oavgjort. Kalmar har haft det riktigt tungt den senaste tiden och det kommer inte att bli en enkel seger.

Det känns som upplagt för ett oavgjort resultat men om något lag skulle vinna denna match så är det Kalmar. Därför blir vårt speltips att matchen slutar oavgjort men pengarna tillbaka om Kalmar vinner till 1.77 i odds. Det innebär att vi bara förlorar vår insats om Göteborg skulle vinna matchen.

Matchinformation

  • Match: Kalmar FF mot FIK Göteborg
  • Tävling: Allsvenskan
  • Plats: Guldfågeln Arena
  • Tid: 4/8 2018 klockan 16:00
  • TV: C More Fotboll
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Matchen slutar oavgjort men pengarna tillbaka om Kalmar skulle vinna till 1.77 i odds hos Betsson.

Det var allt vi hade att bjuda på denna lördag. Det finns en hel del andra intressanta matcher men vi tycker att detta är lördagens bästa spel. Ett oavgjort resultat här känns rimligt och om något lag ska vinna denna match så är det Kalmar på hemmaplan. Med tanke på att Kalmar vann det senaste mötet med 3-1 på bortaplan så känns det tryggt. Sen har IFK ryckt upp sig den senaste tiden och man är nog riktigt hungrig på revansch. Hoppas ni får en underbar lördag och att ni tittar tillbaka imorgon söndag för ett nytt speltips.

IFK Göteborg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.