Island mot Tjeckien den 8 november 2017

Det är ganska ont om intressanta fotbollsmatcher just nu och det är inte helt lätt att ta fram speltips med värde. Nu hittade vi ett värdespel på vänskapsmatchen mellan Island och Tjeckien. Den spelas på onsdag den 8 november 2017 klockan 15:45.

 • Spelförslag: Island vinner matchen (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1.65 i odds hos Betsson.
 • Spelstopp: 8/11 2017 klockan 15:45.

Island är klart för VM 2018 och nu gäller det att styra upp så att man har bästa möjliga lag nästa sommar. Vi antar att man kommer att använda träningsmatcherna nu innan till att se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Oddsjämförelse inför Island mot Tjeckien den 8 november

 • Island (1) – 2.40
 • Oavgjort (X) – 3.00
 • Tjeckien (2) – 3.10

Vi trodde nog att Island skulle vara lite större favorit här men i vänskapsmatcher så kan allt hända. Vi känner trots allt att oddset på Island är lite i högsta laget och det kan vi inte blunda för.

När Island tog sig till kvartsfinal i EM 2016 så trodde många att det var tur. Nu har man bevisat att så är inte fallet genom att kvalificera sig för VM 2018 och vinna gruppen. Det var inga lätta matcher som banade väg för detta VM och Island kan klappa sig själv på axeln.

Nu ska man spela en vänskapsmatch mot Tjeckien och den har man alla möjligheter att ta hem. Island har vunnit 6 av de 7 senaste matcherna. Då räknar vi med vinster mot bland annat Turkiet och Kroatien. Jag vet inte riktigt vad Island kan göra för att bli bättre, utan det handlar nog mer om att fortsätta i samma stil. Man kommer nog att fortsätta med sitt otroligt duktiga försvarsspel och sedan dra nytta av kontringslägen som uppstår.

Gylfi Sigurðsson som spelar i Everton har gjort bra ifrån sig och han fortsätter att vara en viktig kugge i Islands manskap. Det finns inga direkta skador eller avbräck så Island bör spela med sitt ordinarie lag och inte experimentera. Här gäller det att inte tappa formen och dra på sig en onödig förlust som kan resultera i sämre självförtroende för spelarna.

Ett omotiverat Tjeckien

Vad har vi då att säga om Tjeckien? Det är ett lag som missar VM 2018 och kanske är något mindre motiverade att spela denna vänskapsmatch. Här finns det nog ett stort utrymme för experiment och man kommer garanterat att lufta en del yngre förmågor. Det kommer att vara viktigt för Tjeckien att bygga upp ett nytt lag som håller och den här matchen kan vara början på det.

Tjeckien har bara vunnit 6 av sina 18 senaste matcher. Det är ett dåligt resultat och något måste göras för att komma på banan igen. Island är ett betydligt mer stabilt lag som har mer att spela för. Vårt speltips blir att Island vinner matchen men med pengarna tillbaka vid oavgjort hos Betsson till 1.65 i odds. Det är inget odds som vi jublar över men med tanke på den låga risk som detta spel har så tycker vi att det är bra.

Island bör kunna ta hem detta ganska enkelt och 2-0 känns som ett rimligt slutresultat. Med tanke på hur svårt det är att göra mål på Island så tror jag absolut att man håller nollan. Risken finns så klart att det blir oavgjort om Island inte tar matchen på fullt allvar. Därför har vi garderat oss med att få pengarna tillbaka om det slutar oavgjort.

Matchinformation

 • Match: Island mot Tjeckien
 • Tävling: Vänskapsmatch
 • Plats: Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium
 • Tid: 8/11 2017 klockan 15:45
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Island vinner matchen (men pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1.65 i odds hos Betsson.

Det var allt inför onsdagens match mellan Island och Tjeckien. På torsdag så drar VM-kvalet (playoff) igång och då kommer vi garanterat med ett speltips inför matcherna där. På fredag så spelar Sverige sin första playoff match mot Italien och jag börjar redan känna nervositeten inför den matchen. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

Islands flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.