Island mot Rumänien den 8/10 2020

På torsdag den 8 oktober 2020 så spelar Island mot Rumänien i en EM-playoff. Det är semifinal och vi får se vilket lag som tar sig till final och får en chans att spela EM. Matchen kommer att spelas på Laugardalsvöllur i Reykjavik klockan 20:45 svensk tid.

Oddsjämförelse inför Island mot Rumänien

 • Island (1) – 2.65
 • Oavgjort (X) – 3.10
 • Rumänien (2) – 2.95

Här var det höga odds på alla tre alternativen. Det är en oviss match som mycket väl kan sluta 0-0 efter ordinarie tid. Vi är något förvånade över så pass höga odds hos spelbolagen men det speglar osäkerheten. Samtidigt så tror vi att Island har ett litet övertag som vi förklarar mer om här nedan.

Vårt första intryck är att detta kommer att bli en nervös tillställning. Båda lagen kommer att vara rädda för att göra misstag och försöka spela lugnt och säkert. Island har haft det motigt den senaste tiden och man förlorade senast mot Belgien med hela 5-1. Belgien har ett riktigt bra lag och Island hade inte alla ordinarie spelare i truppen. Jag tror på ett betydligt mer allvarligt och samlat Island på torsdag.

Erik Hamren styr Island och det defensiva imponerar men anfallsspelet lyser ibland med sin frånvaro. Fram till matchen mot Belgien så hade Island bara släppt in 1 mål eller mindre per match under sina 10 senaste matcher. Det imponerar och visar på vilken styrka och lugn försvaret besitter.

Mer att önska offensivt

Tyvärr så matchar inte Islands anfall försvaret. När man väl vinner matcher så är det ofta med ett måls marginal. Man får även känslan av att så fort Island tar ledningen så lägger man om och försvarar. Ibland fungerar det tack vare imponerande defensiva egenskaper men det är inte så underhållande att titta på.

Island har nu två bra målvakter i form av Runar Alex Runarsson som nyligen värvades av Arsenal och Ogmundur Kristinsson. Det är troligen den senare och mer erfarna som får stå på torsdag men man vet aldrig om Erik vill prova något nytt.

Sen har vi även Premier League spelarna Gylfi Sigurdsson och Johan Berg Gudmunsson som har anslutit till laget. Det börjar likna ett riktigt bra lag nu och vi tror på Island. Får man ett tidigt mål i matchen så blir det otroligt svårt för Rumänien.

Även Rumänien har offensiva problem

Rumänien har precis som Island problem med sitt målskytte. Det är mycket sällan Rumänien gör mer än ett mål per match. Nu ställs man mot ett riktigt tufft försvar och vi skulle inte bli förvånade om Rumänien blir nollade här på bortaplan.

Vi tror att Island har en fördel med sitt defensiva lag. Tar man väl ledningen så är det mycket svårt att komma ifatt. Vårt speltips blir att Island vinner men pengarna tillbaka om det skulle bli oavgjort till 1.83 i odds.

Matchinformation

 • Match: Island mot Rumänien
 • Tävling: EM-playoff
 • Plats: Laugardalsvöllur (Reykjavik)
 • Tid: 8/10 2020 klockan 20:45
 • TV: C More
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Island vinner men insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.83 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Anledningar till vårt tips

 • Island har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher utan att släppa in mål.
 • Island har fått förstärkning från Premier League.
 • Rumänien är inne i en dålig trend.

Om jag skulle gissa ett slutresultat så känns 1-0 rimligt. Nu håller vi tummarna för Island på torsdag. Inte bara för vårt speltips men det är så klart kul med en svensk förbundskapten. Matchen sänds tyvärr bara på C More. Samtidigt som denna match spelas så spelar även Norge mot Serbien och den sänds på TV12.

Islands flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.