Irland mot Danmark den 14 november 2017

Vilken otrolig match Sverige gjorde igår och kanske kan Danmark följa med oss till VM 2018. På tisdag den 14 november 2017 så möter Irland Danmark i den avgörande Playoff-matchen. Den första slutade med 0-0 och vi blev tagna på sängen med vårt speltips. Vi trodde att Danmark skulle vara starkare på hemmaplan och nu blir det riktigt tufft på bortaplan.

 • Speltips: Det blir under 1,5 mål i matchen till 2.20 i odds hos Betsson.
 • Spelstopp: Klockan 20:45 den 14/11 2017.

Playoff-matcherna har visat sig vara otroligt jämna. Det bådar riktigt gott inför VM i Ryssland nästa år. Nu ska Irland möta Danmark en andra gång och ett lag måste vinna denna match. Matchen spelas i Dublin och vi får se om den är avgjord efter 90 minuter eller om vi får en förlängning.

Oddsjämförelse inför Irland mot Danmark

 • Irland (1) – 2.95
 • Oavgjort (X) – 2.85
 • Danmark (2) – 2.70

Det är sällan vi ser en så pass jämn match som vi har här. Oddsen är nästan identiska på alla tre alternativen. Spelbolagen har helt enkelt ingen aning vem som kommer att vinna och det samma gäller faktiskt för oss här. Därför så låter vi bli 1X2 marknaden och letar vidare efter mer intressanta spel.

Hemmalaget har vunnit tre matcher, spelat tre oavgjorda och förlorat en av sina sju senaste matcher. Nu ställs man mot Danmark igen och hemmaplan kan faktiskt vara det som avgör den här matchen.

Danmark är obesegrade efter 10 matcher, men de flesta av dessa matcher är mot betydligt sämre lag än Irland. Danmark har en imponerande vinst i bagaget och det är den mot Polen och sedan även en oavgjord match mot Tyskland. Nu är det på bortaplan som man spelar och då har man inte riktigt lyckats lika bra.

På bortaplan så har Danmark vunnit tre, förlorat fyra och spelat tre oavgjorda. De är obesegrade under 5 bortamatcher men det är inga större lag man ställts mot. Irland har inte spelat så imponerande på hemmaplan. De har vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och förlorat två av sina åtta senaste hemmamatcher. Man har bland annat förlorat mot Island och Serbien på hemmaplan.

Det blir en tight match

Vi har analyserat matchen ordentligt och det känns som att vi har en tight och jämn match framför oss. Den första matchen slutade 0-0 och jag tror inte på något fyrverkeri här. Det kan mycket väl sluta 0-0 igen för att sedan få avgöras i övertid eller på straffar. Vårt speltips blir under 1,5 mål i matchen till 2.20 i odds. Det är två mycket jämna lag och båda har en bra defensiv. Inget av lagen kommer att vilja göra bort sig och chansa för att få dit ett mål. Det finns stor risk att vi får en passiv och avvaktande matchbild där ingen riktigt vågar riskera att öppna upp sig. Det har varit väldigt många 0-0 playoff-matcher (inte minst Sveriges match igår) så det lutar lite åt det hållet.

Vi vet att Irland kommer att jobba över hela banan hela vägen in i kaklet. Danmark kommer att ha det lite svårare på bortaplan och får nog vara lite försiktiga inledningsvis. Allt tyder på en tillknäppt match från start, men om det trillar in ett mål så kan det öppna upp sig. Vi tror att 0–0 håller sig länge och kanske alla 90 minuter.

Det finns en del skadebekymmer i form av James McCarthy och Richard Keogh som är borta från spel. Danmark har lyxen att vara skadefria och ställer upp med bästa möjliga lag. Det är en liten fördel för Danmark där men det bör inte ha någon större betydelse.

Matchinformation

 • Match: Irland mot Danmark
 • Tävling: VM-Kval Europa – Playoffs
 • Plats: Dublin
 • Tid: 14/11 2017 klockan 20:45
 • TV: Kanal 9
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Det blir under 1,5 mål i matchen till 2.20 i odds.

Det var dagens speltips och nu lutar vi oss tillbaka och inväntar ännu en härlig fotbollskväll. Med tanke på hur jämna matcherna har varit så kan vi nog se fram mot ett otroligt spännande VM nästa år. Det känns så klart extra kul att Sverige är med och spelar i det.

Irlands flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.