IFK Norrköping – St Patricks den 18 juli 2019

På torsdag den 18/7 2019 så är det dags för en ny kvalomgång till Europa League. Vi har tittat närmare på matchen mellan IFK Norrköping och St Patricks. När lagen möttes den 11 juli så vann Norrköping med stabila 2-0 på bortaplan. Nu väntar returen och det lär bli en ganska lätt match för hemmalaget. Matchen spelas hemma på Nya Parken klockan 20:00 ikväll.

Oddsjämförelse inför IFK Norrköping – St Patricks Athletic

 • IFK Norrköping (1) – 1.19
 • Oavgjort (X) – 6.10
 • St Patricks (2) – 11.50

IFK Norrköping är så klart stora favoriter och tyvärr så är oddset för lågt för att det ska vara intressant att spela på en hemmaseger. Det är sällan vi ser så här pass ojämna matcher och då kan det vara lite svårt att hitta intressanta spel. Vi ska ta och titta på asian handicap och se om vi hittar något som kan vara intressant där. Det kan även vara intressant att titta på målmarknaden. Vi tror att det kan bli en ganska målrik match eftersom St Patricks är tvingade att anfalla och Norrköping är det bättre laget som kommer att kunna straffa St Patricks anfallsförsök. Över 2,5 mål i matchen känns troligt.

Även om hemmalaget har med sig 2-0 från den första matchen så kan man inte slappna av. Man kommer troligen att gå in för att ta ledningen direkt och punktera matchen. Även om det finns en viss risk att hemmalaget inte kommer att gå för fullt och vinna med stor marginal så tror vi att man vill glädja hemmapubliken och visa vad man kan. Därför så tror vi att IFK Norrköping vinner denna match med minst 2 måls marginal

Hemmalaget är bättre på alla positioner

St Patricks hade några chanser i det första mötet men det var klasskillnad mellan lagen. Norrköping dominerade matchen på bortaplan och det säger en hel del. Man var helt enkelt bättre på alla plan och det ska mycket till om det skulle bli någon ändring på det nu.

Vi såg att IFK Norrköping var otroligt bra på att anfalla och det blev ofta farligt. Samtidigt så stängde man igen bakåt och St Patricks hade stora problem att komma igenom försvaret. Vi kunde bara räkna till 2 skott på mål från St Patricks och det är anmärkningsvärt. På torsdag så kommer vi troligen att få se ett hungrigt hemmalag som snabbt kommer att avgöra denna tillställning.

Uppdraget för St Patricks att hämta upp 2-0 på bortaplan känns nästan omöjligt. Speciellt om man tar hänsyn till hur det såg ut på hemmaplan. Gräver man lite djupare och tittar på statistiken på bortaplan i kvalet till Europa League så hittar vi mest förluster. Även om laget har blivit bättre den senaste tiden så är det en negativ trend på just bortaplan.

Enkel hemmaseger?

Vi tror som sagt på en hemmaseger på torsdag. En del tror att Norrköping bara kommer att spela av matchen och inte gå för fullt men det håller vi inte med om. Det brukar aldrig sluta väl och därför så tror vi att man kommer att gå för fullt och vinna matchen med marginal. Vårt speltips blir att IFK Norrköping vinner med 1 handikapp till 1.61 i odds. Det är vanligt handikapp vilket innebär att man inte får insatsen tillbaka vid oavgjort. Hemmalaget måste vinna med 2 mål för att det ska bli något och 2-0 på hemmaplan känns väl fullt rimligt. Även över 2,5 mål i matchen till 1.61 i odds är intressant men blir det just 2-0 så faller det och därför så tycker vi att -1 handikapp är bättre.

Matchinformation

 • Match: IFK Norrköping mot St Patricks
 • Tävling: Europa League kval (2/2)
 • Plats: Nya Parken
 • Tid: 18/7 2019 klockan 20:00
 • TV: N/A
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: IFK Norrköping vinner med -1 handikapp till 1.61 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Det var torsdagens speltips och det känns bra. Att höja risken med mer än -1 i handikapp känns inte bra eftersom det finns en viss chans att man drar ner på tempot när man tar ledningen. Vi hoppas på en målrik match för hemmapubliken och vi tippar 2-0 precis som i det första mötet. Förutom denna match så spelar även Malmö FF mot Ballymena United på bortaplan. Där är spänningen mer eller mindre helt borta med tanke på resultatet i det första mötet. Vill ni se denna match eller Malmös match så går matcherna att streama på Viaplay.se.

Fotboll sidlinje

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.