IFK Norrköping mot IF Elfsborg den 23 juli 2018

Vi drar igång en ny vecka och det är måndagen den 23 juli 2018. Vi fortsätter med Allsvenskan eftersom det inte finns så mycket annat intressant denna måndag. Idag har vi ett speltips inför matchen mellan IFK Norrköping mot Elfsborg. Matchen spelas på Östgötaporten klockan 19:00 ikväll. Matchen sänds på C More Fotboll och Sportkanalen. Den går även att streama på C More Stream om man hellre vill det. Vi kommer troligen att få se en jämn match som hemmalaget styr.

Oddsjämförelse inför IFK Norrköping mot IF Elfsborg

  • IFK Norrköping (1) – 1.82
  • Oavgjort (X) – 3.95
  • IF Elfsborg (2) – 4.10

Det är två formstarka lag som ska mötas denna måndag. Norrköping är inte oväntat favoriter att vinna denna match på hemmaplan. Man ligger just nu på en tredjeplats i Allsvenskan och det ser riktigt ljust ut. Nu senast så slog man Häcken med 2-1 och det var tre viktiga poäng. Innan dess så hade man två oavgjorda matcher mot Djurgården och AIK. Det var två matcher som spelades på bortaplan och det måste man väga in i det hela. Odds på över 1.80 för hemmaseger känns helt klart intressant.

Vi noterar ganska snabbt att IFK Norrköping är ett hemmastarkt lag. Många av poäng har tagit på just hemmaplan. Man har väldigt många vinster på hemmaplan och vi kan bara notera en förlust på hemmaplan den senaste tiden mot Trelleborg. Den förlusten berodde bland annat på ett rött kort. Matchen mot Elfsborg bör kunna bli en ganska enkel vinst för IFK Norrköping om man fortsätter med den starka trenden på hemmaplan.

För Elfsborg så ser det sämre ut med en elfteplats, men den senaste tiden så har det sett betydligt bättre ut. Kanske kan det vara så att Elfsborg vaknade lite sent och är nu igång för fullt. Senast så spelade man 0-0 mot Hammarby men innan dess så hade man tre vinster i rad mot Örebro, Trelleborg och Dalkurd. Det har kanske inte varit det svåraste motståndet men man har gjort vad man skulle och tagit viktiga poäng. Matchen mot Hammarby visade trots allt på styrka och man kan hålla jämnt med lagen i toppen.

Hemmastarka IFK Norrköping blir för svårt

Även om Elfsborg har ryckt upp sig den senaste tiden så ska man inte kunna rå på ett otroligt starkt Norrköping på bortaplan. Med tanke på att IFK Norrköping är ett av de mest hemmastarka lagen i Allsvenskan så kan vi inte se något annat än en hemmaseger här. Oddset känns också mycket attraktivt och därför så blir vårt speltips att IFK Norrköping vinner matchen till 1.82 i odds. Det känns riktigt bra och även om Elfsborg är inne i en formtopp så ska man inte kunna rubba Norrköping på bortaplan.

Inte nog med att IFK Norrköping är starka på hemmaplan utan man gör även många mål. Man har ett hemmasnitt på ungefär 2 mål per match och det är riktigt bra. Här på hemmaplan så kan man slå alla lag i Allsvenskan och det stärker självförtroendet. Även om vi tror på en hemmaseger så får vi vänta oss en jämn match. Elfsborg kan absolut bita ifrån och kan nog peta in ett mål. Så länge Norrköping håller sitt snitt på 2 mål per hemmamatch så bör man kunna reda ut det.

Elfsborgs defensiv har varit lite sådär den senaste tiden och därför så kan det nog rinna iväg en hel del i denna match. Jag skulle inte bli överraskad om IFK Norrköping gör 3 mål eller mer i denna match. Ett överspel kan vara intressant om man känner för ett annorlunda spel. Vi ska även säga att historiskt så brukar det bli målrikt när dessa två lag drabbar samman. Att vi får se minst 3 mål i denna match högst sannolikt.

Matchinformation

  • Match: IFK Norrköping mot IF Elfsborg
  • Tävling: Allsvenskan
  • Plats: Östgötaporten
  • Tid: 23/7 2018 klockan 19:00
  • TV: C More Fotboll
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: IFK Norrköping vinner matchen till 1.82 i odds hos Betsson.

Det var veckans första speltips och vi hoppas att ni är nöjda med det. Vi är glada att Allsvenskan är igång men en hel del fokus kommer att ligga på Europa League och Champions League kvalet framöver. Nu hoppas vi att Norrköping gör jobbet att tar tre viktigt poäng i toppstriden. Vi kommer att uppdatera denna sida med startelvorna när matchen närmar sig. Det gör vi när vi vet lite mer om hur startelvorna kommer att se ut. Dessa släpps 30 minuter innan start och då kan vi med större säkerhet säga hur det blir.

Elfsborg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.