IFK Göteborg mot AIK den 10 augusti 2017

Det går bra nu! Igår så gick ännu ett speltips i lås när Brommapojkarna vann mot Örgryte. Vi fortsätter att hålla oss i Sverige men flyttar nu fokus mot Allsvenskan. Det är torsdagen den 10 augusti 2017 och dagens speltips hittar ni på matchen mellan IFK Göteborg och AIK.

 • Speltips: Oavgjort (X) med pengarna tillbaka om Göteborg vinner till 2.05 i odds hos Betsson.

IFK Göteborg mot AIK oddsjämförelse

 • IFK Göteborg (1) – 2.75
 • Oavgjort (X) – 3.30
 • AIK (2) – 2.55

Det är en intressant match när det kommer till odds och betting. Oddsen är oerhört jämna och det är inte mycket som skiljer mellan 1X2. På pappret så bör AIK vara starkare eftersom de ligger på en andraplats i Allsvenskan medan Göteborg ligger på en 11:e plats. Sen så måste vi väga in att Göteborg länge har varit obesegrade på hemmaplan. Göteborg har faktiskt inte förlorat hemma på 36 matcher i Allsvenskan. Det är därför som spelbolagen har det svårt att välja en favorit i denna match. Sen kan man undra varför Göteborg då ligger så långt ner i tabellen? Det beror på att man har varit riktigt dåliga på bortaplan och spelat många oavgjorda matcher på hemmaplan.

AIK hänger på Malmö i toppen

AIK vann senast mot Sirius i Allsvenskan med 4-1. Även om det såg säkert ut mot Sirius så var det inte länge sedan AIK förlorade mot jumbon Kalmar och det kostade oss pengar. AIK ligger 9 poäng efter Malmö FF i Allsvenskan och behöver verkligen alla poäng för att ens ha en chans att knappa in.

Ingen har väl missat att AIK har haft problem med sitt målskytte denna säsong. De har bara gjort 17 mål och anfallarna har inte riktigt levt upp till det man förväntade sig. Rikard Norling har haft anfallsproblem denna säsong men man har trots allt lyckats vinna en hel del matcher med 1 måls marginal.

Analys på speltipset

Vi hakade upp oss på Göteborgs hemmasvit med 36 matcher utan förlust. Man ska kanske inte helt förlita sig på statistiken men det här väger väldigt tungt. Vårt speltips blir oavgjort med home win no bet till 2.05 i odds hos Betsson. Det innebär att vi vinner om det blir oavgjort och får insatsen tillbaka om Göteborg vinner. Skulle AIK vinna så förlorar vi vår insats men det har inte hänt på 36 matcher. Faktum är att Göteborg har spelat oavgjort i 75 % av sina hemmamatcher. En liten nackdel kan vara att AIK verkligen är piskade att ta 3 poäng om man vill hänga på Malmö FF i toppen. Sen har AIK haft ett extra tungt spelschema den senaste tiden tack vare Europa League-kvalet och det sätter nog sina spår.

Som en liten bonus så har Göteborg faktiskt vunnit 3 av 4 matcher mot AIK. Den fjärde matchen blev oavgjord. AIK gör bara lite över 1 mål per match i snitt detta år i Allsvenskan. Om vi missar detta speltips helt så innebär det att Göteborg bryter sin fina hemmasvit. Allt kan hända och ni ryggar spelet på egen risk.

Matchinformation

 • Match: IFK Göteborg mot AIK
 • Tävling: Allsvenskan
 • Tid: 10 augusti 2017 klockan 19:00
 • Plats: Gamla Ullevi, Göteborg
 • TV: C More Sport
 • Livestream: Unibet live stream
 • Speltips: Det blir oavgjort och pengarna tillbaka om Göteborg vinner till 2.05 i odds.

Det var allt denna torsdag. Nu hoppas vi att Göteborg fortsätter med sin hemmasvit. Vi inser att Göteborg mycket väl kan vinna matchen och då vinner vi inte något på vårt speltips. Den stora fördelen med vårt speltips är att chansen att förlora pengar är mycket låg. Ett alternativt spel man kan göra är dubbelchans 1X till 1.49 i odds. Det är i stort sätt samma spel som vi valt att göra men eftersom Göteborg har spelat så många oavgjorda matcher på hemmaplan så satsar vi hellre på det.

Hörna

1 Kommentar

 1. Intressant analys och utanför boxen tänk. Tror jag ryggar den så får vi se hur det går. Sen kan man nog inte helt räkna bort AIK som kan spela ruskigt bra fotboll ibland. AIKs problem är att man är ojämna, annars hade Malmö inte legat etta.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.