Helsingborg mot Örebro den 29 juli 2019

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Det har varit lugnt ett tag men nu börjar det bli dags med nya speltips. Vi riktar blickarna mot Allsvenskan och på måndag den 29 juli 2019 så har vi ett speltips inför matchen mellan Helsingborg och Örebro SK. Det är två lag som nog kan bjuda på en spännande match i värmen. Matchen spelas på Olympia i Helsingborg och börjar klockan 19:00.

Oddsjämförelse inför Helsingborg mot Örebro

 1. Helsingborg (1) – 1.90
 2. Oavgjort (X) – 3.70
 3. Örebro SK (2) – 4.10

Hemmalaget är klara favoriter hos spelbolagen men 1.90 i odds skvallrar om osäkerheten. Denna match kan sluta nästa precis hur som helst och då lockar inte hemmaseger. Ska man chansa på något så känns de två andra alternativen mer intressanta. Vi fokuserar istället på målmarknaden som är lite lättare att förutsäga.

Vi har inte hunnit med så många matcher i Allsvenskan än så det är inte helt lätt att värdera de olika lagen. Både Helsingborg och Örebro har fått kämpa för att hålla näsan över ytan i Allsvenskan. Just nu har vi hemmalaget på en 12:e plats och Örebro ligger precis ovanför på en 11:e plats. Båda lagen har 17 poäng och man spelar om viktiga poäng på måndag. Om ett lag tar 3 poäng så får man en välbehövlig andningspaus.

Helsingborg hade 2 vunna och 1 oavgjord på sina 3 senaste när man ställdes mot AIK på bortaplan nu senast. Den matchen slutade med 2-0 förlust och vi får se om man kan skaka av sig den. Vi ser ett stort problem med Helsingborgs anfallsspel. Man har bara gjort 15 mål så här långt och det är inte alls bra. Man skulle behöva lite nytt blod i anfallet för att få fart på det.

Örebro hade 3 förluster i rad när man nu senast vann med hela 4-0 mot Falkenberg. Det kan ha byggt upp självförtroendet och kanske får vi se ett riktigt hungrigt Örebro på måndag. En vinst på Olympia skulle sitta riktigt bra och lugna nerverna. Vi tror att bortalaget kommer att gå för seger och spela aggresivt.

Två osäkra lag

Det är som sagt två lag som är svåra att värdera och vi vågar absolut inte att ge oss på 1×2 marknaden. Det känns lite som att allt kan hända och då håller vi oss helst ifrån den. Det är mycket som står på spel eftersom lagen ligger på samma poäng inför denna match.

Defensivt så är det inget som direkt imponerar i något av lagen och vi kan nog få se en böljande match med många mål. Ett oavgjort resultat är inte något av lagen nöjda med. Vårt speltips blir därför att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.81 i odds. Med tanke på att Örebro gjorde 4 mål i sin senaste match och Helsingborg släppte in 2 så kan det bli intressant. Det som möjligtvis talar emot är att lagen möttes i juni och då slutade det med 1-0 seger för Helsingborg. Nu är läget annorlunda och båda lagen börjar att bli desperata efter poäng. Nu gäller det att våga och chansa lite för att kunna få dessa poäng och hålla sig över nedflyttningsstrecket.

Vi får se vem som går segrande ur det här men så länge det blir en målrik match så är vi nöjda. Det gäller att lagen vågar att gå för segern och det tror jag att man gör. Vill ni se matchen på TV eller via stream så sänds den på Sportkanalen och streamas på C More Stream.

Hoppas ni får en underbar fortsättning på sommaren och semestern. Vi kommer snart att öka trycket på våra speltips när det börjar dyka upp lite mer intressanta matcher. Det är fortfarande ett ganska dåligt utbud och då väljer vi hellre att låta bli än att skriva ett förhastat speltips.

Matchinformation

 • Match: Helsingborg mot Örebro SK
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Olympia
 • Tid: 29/7 2019 klockan 19:00
 • TV: Sportkanalen
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 1.81 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Det var allt vi hade att bjuda på denna gång och nu är snart juli slut. Augusti bäddar för betydligt fler intressanta matcher. Förutom matchen mellan Helsingborg och Örebro så spelar även Elfsborg mot Kalamar samtidigt. Så det finns en hel del att titta på denna måndag om man gillar Allsvenskan.

Gräsmatta

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.