Halmstads BK mot Degerfors IF den 31/7 2018

Vi tog en paus i måndags eftersom utbudet var för dåligt och nu går vi istället på tisdagen den 31 juli 2018. Månadens sista dag ska väl kunna bjuda på något skoj. Vi har en del matcher i Champions League kvalet men vi har inte riktigt hittat något som passar oss. Dagens speltips gäller istället inför matchen mellan Halmstad och Degerfors i Superettan. Det ser ut att kunna bli en ganska jämn match även om Halmstad har en hemmafördel. Matchen spelas klockan 19:00Örjans Vall.

Oddsjämförelse inför Halmstads BK mot Degerfors IF

 • Halmstads BK (1) – 1.96
 • Oavgjort (X) – 3.55
 • Degerfors IF (2) – 3.60

Så här vid en första anblick så ser oddset på Halmstad intressant ut. Tyvärr så har formen varit lite ojämn den senaste tiden och man har stor press på sig att vinna denna match. Spelbolagen tror att det blir en helt öppen match som kan sluta precis hur som helst.

 • Bettingtips: Halmstad gör mer än 1,5 mål i matchen till 1.86 i odds.

Halmstad ligger trea i Superettan men man har haft det lite motigt den senaste tiden. Man spelade 1-1 mot Jönköping nu senast men innan dess så förlorade man mot Brage. Detta hände samtidigt som Helsingborg och Falkenberg vann sina matcher och drog ifrån i toppen. Halmstad ligger nu 8 poäng efter ettan Falkenberg och 6 poäng efter tvåan Helsingborg. Det krävs att man tar tre poäng mot Degerfors om man inte ska tappa toppkänning.

En förlust mot Degerfors på tisdag skulle innebära att Halmstad bara tagit 1 poäng på tre matcher. Då är man riktigt illa på det och därför så gäller det att vända trenden nu. Halmstad har spelat ganska bra på hemmaplan denna säsong och det är där man tar de flesta poängen. Degerfors ligger på en åttondeplats på 22 poäng och därmed så är man mer eller mindre borta från toppstriden.

Degerfors ligger ungefär i mitten av Superettan och har 6 poäng ner till nedflyttningsplats. Det är väl mest det man behöver bevaka att man inte åker ner för långt. Sen har man bara 6 poäng upp till tredjeplatsen men det kommer att bli riktigt svårt. Man får nog fokusera på att hålla sig kvar där i mitten och inte trilla ner för långt.

Degerfors har haft det svårt på bortaplan

Även om Halmstad spelat bra på hemmaplan så har man släppt in en del mål. Vi tror inte att Halmstad lyckas hålla nollan mot Degerfors men man bör kunna vina matchen. Degerfors har haft det svårt på bortaplan den senaste tiden och vi har noterat att man inte tagit så många poäng på bortaplan och de flesta poäng är på matcher som slutat oavgjort.

Det är mycket sällan vi ser Degerfors hålla nollan och Halmstad kommer garanterat att ösa på direkt från start. Vi såg Helsingborg köra över Degerfors med 4-1 för lite sedan och även J-Södra lyckades att göra 2 mål på Degerfors. Vårt speltips blir därför att Halmstad (hemmalaget) gör över 1,5 mål i matchen till 1.86 i odds hos Betsson. Degerfors har släppt in en hel del mål på bortaplan mot lagen i den övre halvan av Superettan. Därför ser vi det som en bra möjlighet att Halmstad gör minst 2 mål på tisdag.

Vi får nog se en match som böljar fram och tillbaka. Degerfors kommer säker att göra minst ett mål och det tvingar Halmstad att anfalla och sätta press. Hemmalaget kommer inte att vara nöjda med ett poäng här eftersom man då tappar kontakten med Helsingborg. Man ligger nu 6 poäng efter Helsingborg och en vinst här gör att man knappar in 3 viktiga poäng.

Skador

Halmstad saknar Alexander Arvidsson som är skadad men annars så ser det bra ut. Hos Degerfors så har vi inte hittat några skador alls.

Superettan – Tabell 31/7 2018

 1. Falkenberg – 36
 2. Helsingborg – 34
 3. Halmstad – 28
 4. AFC Eskilstuna – 27
 5. Brage – 27
 6. Örgryte – 25
 7. Öster – 24
 8. Degerfors – 22
 9. GAIS – 21
 10. J-Södra – 19
 11. Norrby – 18
 12. BoIS – 16
 13. Frej – 16
 14. Varberg – 13
 15. Gefle – 11
 16. Värnamo – 8

Matchinformation

 • Match: Halmstads BK mot Degerfors IF
 • Tävling: Superettan
 • Plats: Örjans Vall
 • Tid: 31/7 2018 klockan 19:00
 • TV: Sportkanalen
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Halmstad gör mer än 1,5 mål i matchen till 1.86 i odds hos Betsson.

Vi får se om Halmstad kan pricka in två mål på Degerfors men jag tror det. Jag tror även att Halmstad kommer att vinna matchen och knappa in tre poäng. Vill ni titta på denna match i Superettan så sänds den på Sportkanalen med start klockan 19:00. Det var vårt sista speltips denna månad och imorgon så fortsätter vi med Champions League kvalet där Malmö FF ska spela returen mot CFR Cluj. Det ska bli riktigt intressant att analysera den matchen. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på semestern.

Superettan

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.