Speltips inför BK Häcken mot Örebro den 29/7 2018

Söndagen är här och det har blivit den 29 juli 2018. Det gick bra igår så vi fortsätter med Allsvenskan. Idag har vi ett speltips inför matchen mellan Häcken och Örebro. Det är två lag som inte har haft det så lätt den senaste tiden. Matchen spelas på Bravida Arena och det är avspark klockan 17:30. Det ser ut att kunna bli en riktigt jämn match.

Oddsjämförelse inför BK Häcken mot Örebro

  • BK Häcken (1) – 1.72
  • Oavgjort (X) – 4.00
  • Örebro (2) – 4.70

Spelbolagen tycker att Häcken ska vara favoriter att vinna denna match. Det är lite märkligt med tanke på att båda lagen är inne i en dålig period och Örebro har ett poäng mer än Häcken. Frågan är om hemmafördelen ska vara så stor?

Häcken spelar som sagt hemma och ligger just nu på en elfteplats i Allsvenskan. Det har inte gått så bra den senaste tiden. Nu senast så förlorade man med hela 4-0 i Europa League kvalet mot RB Leipzig. Innan dess så förlorade man mot Djurgården med 2-1 och Norrköping med 2-1. Det är två svåra matcher och man förlorade bara med ett måls marginal men det känns som att allt går emot Häcken just nu.

Häcken har inte spelat bra på vare sig hemmaplan eller bortaplan och därför så kanske inte hemmafördelen hjälper så mycket. Om man skulle vinna mot Örebro idag så kanske trenden vänder och självförtroendet blir bättre.

Båda lagen har haft problem

För Örebro så har det inte gått mycket bättre. Man har förlorat sina tre senaste matcher i Allsvenskan och det blir svårt att nå Europaplatserna inför nästa säsong. Formen har försämrats ganska snabbt de senaste månaderna och nu ser det riktigt illa ut. Precis som för Häcken så behöver Örebro något som vänder den negativa trenden. Förra helgen så förlorade man med bara ett måls marginal mot Malmö FF, så man är inte långt borta även mot de lite bättre lagen.

Örebro ligger nia i Allsvenskan och två platser över Häcken. Vi noterar förluster mot Malmö FF, IFK Göteborg och Elfsborg. Innan dess spelade man 0-0 mot Brommapojkarna och vann med 2-1 mot Kalmar FF. Även om man har haft ganska tufft motstånd den senaste tiden så har man spelat under sin förmåga precis som Häcken.

Inför dagens match så har Örebro hunnit vila upp sig ordentligt medan Häcken spelade i torsdags. Det kan nog ha en viss påverkan på dagsformen. Örebro har inte något Europaspel och det innebär att man inte riktigt har samma pressade spelschema just nu.

Häcken har inte förlorat på hemmaplan

Örebro har klarat sig hyggligt på bortaplan denna säsong. Man har faktiskt tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan denna säsong. Det finns absolut en chans att Örebro vinner denna match till ett riktigt högt odds. Mer troligt är kanske det oavgjorda resultatet som också har ett hyggligt odds. Häcken har faktiskt inte förlorat på hemmaplan i Allsvenskan denna säsong så det talar nog mer för ett oavgjort resultat.

Det kommer troligen att bli en tight tillställning där båda lagen kommer att jobba hårt i defensiven. Vårt speltips inför matchen mellan Häcken och Örebro blir ett X men pengarna tillbaka vid hemmavinst till 1.73 i odds. Det lag som tar ledningen kommer att göra allt för att stänga ner matchen och låta tiden gå. Vi tror att det kan det bli så att båda lagen är nöjda med ett oavgjort resultat. Med tanke på att Häcken inte förlorat på hemmaplan denna säsong så känns detta spel riktigt bra. Så länge Örebro inte vinner så får vi i sämsta fall tillbaka insatsen.

Matchinformation

  • Match: BK Häcken mot Örebro
  • Tävling: Allsvenskan
  • Plats: Bravida Arena
  • Tid: 29/7 2018 klockan 17:30
  • TV: C More Fotboll
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Det blir oavgjort (X) men pengarna tillbaka vid hemmaseger till 1.73 i odds hos Betsson.

Det var veckans sista speltips och nu hoppas vi på ett oavgjort resultat. Det har varit en bra vecka för oss och vi får hoppas det fortsätter så. Vi är glada att se så många som följer oss nu och fler och fler delar med sig av sina egna speltips. Det är alltid intressant att höra vad andra tycker och tror om hur matcherna ska sluta.

Matchen mellan Häcken och Örebro drar igång klockan 17:30 och då är det även spelstopp. Den sänds på C More Fotboll och går även att streama med C More Stream. Hoppas ni får en trevlig söndag och att ni hänger med oss även nästa vecka.

Linjedomare

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.