Häcken – Elfsborg den 15 september 2017: Vi har en vinnare

Det är fredagen den 15 september 2017 och helgen är här. Det känns härligt att kunna koppla av lite och riktigt fokusera på helgens fotboll. Idag har jag valt matchen mellan Häcken och Elfsborg som spelas klockan 19:00.

Uppdatering: Matchen är uppskjuten på grund av regn. Den spelas istället lördagen den 16 september 2017 klockan 16:00

 • Speltips: Häcken vinner på hemmaplan till 1.84 i odds hos Betsson.
 • Spelstopp: 19:00

Oddsjämförelse inför Häcken mot Elfsborg

 • BK Häcken (1) – 1.84
 • Oavgjort (X) – 3.80
 • IF Elfsborg (2) – 4.10

Häcken är inne i en bra period med hela fyra vinster på de fem senaste matcherna. Det börjar se riktigt bra ut för Häcken och förväntningarna har varit stora. Tidigare så har detta lag stundtals spelat briljant och ibland så har man inte alls nått upp till den förväntade nivån. Nu är man på väg att göra en riktigt bra säsong och det återstår bara åtta omgångar av Allsvenskan. Fortsätter man på samma vis så lär det bli Europaspel nästa säsong.

Det är fem lag som är med och kämpar om Europaplatserna i Allsvenskan. Häcken ligger just nu på en tredjeplats i Allsvenskan på 38 poäng. Man är inte långt ifrån Djurgården som ligger på andraplats och 40 poäng. AIK och Norrköping ligger precis efter BK Häcken och jagar. Därför är det väldigt viktigt med 3 poäng för Häcken mot Elfsborg på fredagskvällen. Vi tror att man har goda möjligheter att lyckas med det.

Elfsborg är inne i en sämre period med bara en vinst på sju matcher i Allsvenskan. Det svårt att riktigt sätta fingret på vad som går fel men formen är allt annat än bra. På bortaplan så har det gått riktigt dåligt och med tanke på Häckens form så tycker jag att vårt speltips ligger helt rätt.

Om man ska säga något positivt om Elfsborg så är det väl att man kan anfalla. Här känns det som att man bara kör full rulle framåt på bekostnad av försvaret. Är det något som man behöver stärka upp så är det försvaret. Häcken känner till detta och har garantera en plan för att utnyttja det.

Hemmaseger och tre nya poäng

Vårt speltips blir idag att Häcken vinner matchen till 1.84 i odds. Det kan låta som ett ganska högt odds och det beror på att Elfsborg har en förmåga att spela oavgjort. Även om Elfsborg inte vinner så många matcher så har man lyckats med att spela oavgjort en hel del. Vi tror trots allt att Häcken är starkare på hemmaplan och kommer att göra allt för att ta tre poäng så att man är med och kämpar om Europaplatserna. Elfsborg är inte lika motiverade och det kan vara avgörande i en jämn match.

Skador och avbräck

Elfsborg saknar Samuel Holmen och det kommer att märkas. Det kan vara ytterligare en anledning som styrker vårt speltips. Han är en viktig spelare som kommer att vara saknad i Elfsborg.

Häcken saknar backen Kari Arkivuo men ser annars ut att ha samma elva som man hade sist. Vi kommer att uppdatera med startelvor när matchen närmar sig.

Tabell – Allsvenskan 15 september 2017

 1. Malmö FF – 47
 2. Djurgården – 40
 3. Häcken – 38
 4. AIK – 37
 5. Norrköping – 36
 6. Östersund – 35
 7. Sirius – 33
 8. Elfsborg – 31

Matchinformation

 • Match: BK Häcken mot IF Elfsborg
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Rambergsvallen, Göteborg
 • Tid: 15 september 2017 klockan 19:00
 • TV: C More Fotboll
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Häcken vinner matchen till 1.84 i odds.

Den här matchen har alla möjligheter att bli mycket underhållande. Två anfallsglada lag som möts och det lär bli öppet och målrikt. Det går att spela på att båda lagen gör mål till 1.60 i odds ungefär och det är väl också intressant. Vi tycker att man får bättre värde på Häckenseger men det kan kombineras med att båda lagen gör mål.

Det var allt denna fredag och nu hoppas jag att ni får en riktigt skön fredagskväll. Förutom denna match så spelar även Kalmar mot Norrköping i Allsvenskan idag.

Fotbollssko

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.