Speltips inför Galatasaray mot Östersund den 20/7 2017

Östersund stod för månadens överraskning hemma på Jämtkraft Arena när man besegrade Galatasaray med stabila 2-0. Det ställde även oss som hade spelat på en enkel vinst för Galatasaray. Torsdagen den 20/7 2017 så möts dessa lag igen i returen. Det kommer att bli betydligt tuffare för Östersund på bortaplan. Galatasaray kan ha underskattat Östersund i den första matchen men det lär inte hända igen.

Sett över hela matchen på Jämtkraft Arena så var Östersund helt enkelt bättre. Det var inte många (inklusive mig själv) som trodde på det. Mitt speltips blev att Galatasaray skulle vinna matchen och det var bara att bita i det sura äpplet. Det var nog inte bara jag som blev förvånad utan många andra hade tippat vinst för Galatasaray i den matchen. Vi börjar med att titta på oddset inför denna returmatch.

Oddsjämförelse inför Galatasaray mot Östersund

  • Galatasaray (1) – 1.30
  • Oavgjort (X) – 5.50
  • Östersunds FK (2) – 9.00

Spelbolagen tycks med andra ord inte bry sig så mycket om den första matchen. Galatasaray är fortfarande storfavoriter att vinna denna match mot Östersund. Oavgjort ger kanske inte helt oväntat ett högt odds även det eftersom Galatasaray måste vinna matchen för att gå vidare..

Tittar vi på odds för att gå vidare så är faktisk Östersund favoriter att gå vidare. Man får 1.61 i odds om man spelar på att Östersund ska gå vidare till nästa kvalmatch. Spelar du på att Galatasaray ska gå vidare så betalar det hela 2.21. Det är intressant och gör att vi får tänka till lite extra innan vi bestämmer oss för dagens speltips.

Galatasaray har hemmafördel och det ska inte underskattas. Hemmapubliken kommer inte vara nådiga och det lär bli ordentligt tryck på läktarna. Vi får se om det kommer att påverka Östersund eller om man kan spela sitt vanliga spel och tänka bort publiken.

Det är anfall som gäller för Galatasaray

Galatasaray är piskade att anfalla direkt från start. Här har man inget att förlora och det måste till ett mål i första halvan för att sätta press på Östersund. Om Östersund kan utnyttja pressen och kontra in ett bortamål så kommer det att bli riktigt svårt för Galatasaray.

Frågan är hur Östersund kommer att spela matchen. Mitt tips blir att man lägger sig på försvar från start. Lyckas man hålla tätt i första halvan så kommer det att skapa väldigt mycket press på hemmalaget. Galatasaray måste göra minst 2 mål utan att släppa in något för att få till en förlängning.

Mitt speltips blir lite annorlunda denna gång. Jag väljer att spela på att det blir flest mål i andra halvlek till 2.00 i odds hos Betsson. Det som talar för mitt speltips är att lagen kommer att känna på varandra i första. Om Galatasaray lyckas få in 2 mål i första så kan det bli lite passivt i andra men annars så tror jag att det blir fyrverkeri i andra. Ett lag kommer troligen att behöva jaga och öppna upp sig i slutet av matchen och det brukar bädda för många mål.

Matchinformation

  • Match: Galatasaray mot Östersunds FK
  • Tävling: Europa League (kval)
  • Tid: 20 juli 2017, klockan 19:30
  • Plats: Türk Telekom Arena
  • TV: Eurosport 1
  • Livestream: Unibet Liveodds
  • Speltips: Det blir flest mål i andra halvlek till 2.00 i odds hos Betsson.

Hoppas ni får en riktigt skön kväll även om vädret kanske inte är det bästa i Sverige. Passa på att njuta av en spännande match ikväll istället och boka in TV-soffan klockan 19:30. Imorgon så är vi tillbaka med fler speltips och uppladdning inför helgens härligheter.

Europa League

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.