Frankrike mot Norge den 12/6 2019 – Dam-VM 2019

Nu är damernas Fotbolls-VM 2019 i full gång och på onsdag den 12 juni 2019 så möter Frankrike Norge i gruppspelet. Det ser på pappret ut att bli en riktigt jämn match men Frankrike är så klart favoriter även om det inte är med någon stor marginal. Matchen spelas sent på onsdagen klockan 21:00Allianz Riviera.

Oddsjämförelse inför Frankrike mot Norge

 • Frankrike (1) – 1-28
 • Oavgjort (X) – 5.35
 • Norge (2) – 9.10

Det var faktiskt större skillnad än vad vi trodde. Frankrike bör vara favoriter men inte så stora som oddset visar. Det känns mycket ovisst och ett chansspel på Norge lockar faktiskt men vi håller oss till målmarknaden som känns mer förutsägbar.

Frankrike inledde mästerskapet med en planenlig seger över Sydkorea med 4-0. Man började aggressivt direkt och anföll från första minuten. Det var klasskillnad mellan lagen och Frankrike kunde kontrollera hela matchen. Norge gjorde en liknande inledning när man besegrade Nigeria med 3-0. Båda lagen gjorde vad man skulle i den första matchen men nu väntar betydligt svårare motstånd.

Norge inledde bra

Vi såg Norges match mot Nigeria och Norge har ett riktigt bra lag. Speciellt i slutet av matchen så lyfte man upp spelet och gav allt eftersom målskillnaden kan bli viktig längre fram. Norge kan ställa till besvär för Frankrike och det lär inte bli lätt att ta sig igenom det norska försvaret. Man höll som sagt nollan mot Nigeria och visade på ett mycket organiserat försvarsspel.

Om vi bara utgår från lagens första match så måste vi se dessa lag som jämbördiga. Jag tycker att båda hade en liknande matchbild och man gick ut där och gjorde vad man skulle och lite till. Tar man in fler faktorer som ranking och liknande så har Frankrike en liten fördel. Frankrikes motstånd i den första matchen (Sydkorea) var också på pappret något svårare än Norges motstånd. Samtidigt så gjorde Frankrike ett mål mer än vad Norge gjorde och bör ha en liten fördel inför onsdagens match.

Målsnål match

Även om båda lagen inledde med många mål så tror vi att dessa lag kan ta ut varandra. Vi kommer troligen att få se ett ganska aggressivt Frankrike men ett mer defensivt Norge som försvarar sig och jagar kontringar. Om Norge står emot offensiven i början så kan det franska laget börja bli frustrerat och göra misstag. Vi kommer troligen att få se en fransk seger till sist men 1-0 eller 2-0 känns då som rimliga resultat. Vårt speltips blir därför att vi får se under 2,5 mål i matchen till fina 2.01 i odds. Det är inte omöjligt att vi har 0-0 ganska långt in i matchen och då finns det en bra möjlighet att detta går in.

Invänta onsdagens matcher

Den första matchen på onsdagen är mellan Nigeria och Sydkorea och den spelas redan klockan 16:00. Man kan invänta den för att se hur det slutar. Då kan man få en känsla för hur bra dessa två lag och hur man ska värdera Frankrikes och Norges första matcher. Sen får man så klart vara klar över att även spelbolagen övervakar den matchen och ändrar oddsen efterhand.

Norge är rankat som nummer 12 i världen och ska absolut inte gå att köra över även om Frankrike är rankade som nummer 4a. Vi anser att Norge har ett betydligt bättre försvarsspel än vad Sydkorea har. Man vet hur målfarliga Frankrike är och kommer antagligen att lägga upp en defensiv taktik. Vi tror och hoppas att det bidrar till en målsnål match. Sen har Norge inte riktigt samma offensiva styrkor som Frankrike och vi tror därför inte på några norska mål under onsdagen.

Matchinformation

 • Match: Frankrike mot Norge
 • Tävling: Fotbolls-VM 2019 (damer)
 • Plats: Allianz Riviera (Frankrike)
 • Tid: 12/6 2019 klockan 21:00
 • TV: TV4, C More Fotboll
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 2.01 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Frankrike Norge TV och live stream – Dam-VM 2019

Matchen mellan Frankrike och Norge direktsänds på TV4 med start klockan 21:00. Det gör att nästan alla kan följa denna match live helt graits. Sen går det även att streama den på C More Stream om man inte har tillgång till TV4.

Det ska bli riktigt intressant att se dessa två giganter göra upp. Vi har troligen etta och tvåan i gruppen som möts på onsdagskvällen och förhoppningsvis så får vi se båda lagen i slutspelet.

Fransk flagga på kinden

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.