Färöarna – Sverige den 5/9 2019

På torsdag den 5 september 2019 så möter Färöarna Sverige i EM-kvalet. Färöarna har förlorat alla sina matcher i kvalet så här långt och den trenden lär hålla i sig ett tag till. Sverige bör och ska vinna denna match. Vi behöver hitta på något mer för att kunna få ett intressant odds. Matchen spelas på Tórsvøllur klockan 20:45 och sänds på TV4.

Oddsjämförelse inför Färöarna mot Sverige

 • Färöarna (1) – 19.00
 • Oavgjort (X) – 6.90
 • Sverige (2) – 1.20

Det är inte ofta vi ser så pass stora favoriter i EM-kvalet. Att ha 19 i odds på hemmaplan visar vad spelbolagen anser. Tvåan känns ganska säker men oddset är på tok för lågt för att vara intressant.

EM 2020 närmar sig snabbt nu och alla poäng är viktiga. Även om denna match kanske inte är så intressant så är det viktigt att spela ihop laget och få allt att fungera innan det är dags. Sverige ligger just nu två i sin kvalgrupp och det ser riktigt bra ut. Alla förväntar sig 3 poäng på torsdag och det ska inte vara några problem.

Färöarna har haft stora problem i kvalet och förlorat alla matcher så här långt. Det innebär att man har fyra raka förluster och det lär tära på självförtroendet. Försvaret har inte alls levererat och man har släppt in på tok för många mål. 12 insläppta mål på 4 spelade matcher är inget att skryta om direkt.

Inte helt ofarliga

Även om resultaten lyser med sin frånvaro så har faktiskt inte allt varit dåligt. Senast mot Norge så såg det faktiskt inte så illa ut. Man var bra med i matchen och hade en hel del chanser. Man har även gjort en del mål mot lite svårare lag som Spanien. Tyvärr så släpper man in fler än man gör och då vinner man inte några matcher. Det kommer inte att bli lätt att få hål på Sverige som är kända för sitt stabila försvarsspel.

UEFA Nations League var ett annat nederlag för Färöarna. Det hela slutade med 3 förluster, 2 oavgjorda och 1 vunnen match. Här mötte man lite enklare lag som Malta, Azerbajdzjan och Kosovo och det känns inte som att det har hänt så mycket i laget sedan dess. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att man bara är 50.000 invånare på ön.

Sverige är så klart stora favoriter att vinna torsdagens möte. När man är storfavorit så är det bara 3 poäng som räknas och det är inte alltid en trevlig sits att vara i. Tappar man poäng mot Färöarna så kan det innebära att vi missa EM2020.

Tvåa i gruppen

Sverige ligger som sagt två i gruppen på sju poäng. Vi har spelat fyra kvalomgångar så här långt och Rumänien har liga många poäng och Norge ligger strax efter på 5 poäng. Spanien leder inte oväntat gruppen med full pott. Vi får koncentrera oss på Rumänien och Norge om vi ska spela i EM nästa år. Andraplatsen är absolut ingen självklarhet och vi kommer att få kämpa för den.

Vårt speltips blir att Sverige vinner och att det blir över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds. Sverige kan mycket väl göra 3 mål på Färöarna även om man spelar på bortaplan. Samtidigt så är Färöarna inte helt ofarliga och kan absolut göra 1 mål på hemmaplan. Klarade man att göra mål mot Spanien så kan det även ske mot Sverige.

Sverige har spelat mot Färöarna två gånger tidigare och man vann båda matcherna. Snart är det troligen tre segrar på tre matcher. Vi hoppas att man vågar spela ut och inte stannar och försvarar en liten ledning. Faran mot vårt speltips är om Sverige leder med 1-0 eller 2-0 och sedan bara försvarar sig. Vi tror att Sverige kommer att satsa och kanske kan målskillnaden komma att vara viktig mot slutet.

Matchinformation

 • Match: Färöarna mot Sverige
 • Tävling: EM-kval (2020)
 • Plats: Tórsvøllur
 • Tid: 5/9 2019 klockan 20:45
 • TV: TV4
 • Livestream: TV4 Play
 • Speltips: Sverige vinner och det blir över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Ni som vill se matchen gör det enklast på TV4. Försnacket börjar redan klockan 20:00 och förutom Färöarna och Sverige så är det en hel del andra matcher som spelas samtidigt. Samma sak gäller på fredag då vi fortsätter med EM-kvalet. Tyskland mot Holland blir ett intressant möte på fredag. Nu håller vi tummarna för många svenska mål på torsdag.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.