Espanyol – Villarreal den 17/1 2019

På torsdag den 17 januari 2019 så drar Copa del Rey igång igen. Vi har riktat in oss på matchen mellan Espanyol och Villarreal. Espanyol har en fördel eftersom man spelade 2-2 på bortaplan i det första mötet. Nu gäller det att hålla nere siffrorna och att inte förlora på hemmaplan. Matchen spelas på RCDE Stadium klockan 20:30 på torsdagskvällen.

Oddsjämförelse inför Espanyol mot Villarreal

  • Espanyol (1) – 2.17
  • Oavgjort (X) – 3.45
  • Villarreal (2) – 3.35

Oddsen ändras ofta och varierar från spelbolag till spelbolag.

Vi ser höga odds på alla tre alternativen och det är kanske inte så konstigt. I normala fall så borde nog Espanyol vara lite större favoriter men eftersom det räcker med ett oavgjort resultat (0-0 eller 1-1) så finns det en risk att man inte är så motiverade att vinna.

Man kan nog lugnt säga att Espanyol fick en bra start på detta dubbelmöte. Att spela oavgjort med så pass höga siffror innebär att man har en stor fördel på hemmaplan. Vi som tittade på matchen inser att man nog trots allt är besvikna. Det beror på att Espanyol faktiskt ledde matchen med hela 2-0 när det bara var 5 minuter kvar. Man kan ana ett visst slarv att man inte säkrade upp segern och lät Villarreal komma tillbaka med så lite tid kvar. Man lär inte göra samma misstag på hemmaplan och här gäller det att kontrollera spelet och hålla ihop försvaret.

Även om Espanyol slarvade bort segern i det första mötet så har man självförtroendet med sig. Det var trots allt en bortamatch som man nästan vann och nu väntar returen på hemmaplan. Mentalt så vann man nog även den första matchen men det gäller att släppa det och ta nya tag.

Vad vi tar med oss från den första matchen är det att vi har två anfallsglada lag som ger allt. Det talar för att vi får se många mål även i det andra mötet. Det kommer att bli svårt för Espanyol att bara försvara hem ett oavgjort resultat. Man måste nog minst göra ett eller två mål för att ta sig vidare. Vi skulle bli mycket förvånade om Villarreal skulle bli nollade när man vet att man måste vinna.

Lagen har spelat på RCDE Stadium en gång tidigare och då vann Espanyol välförtjänt med 3-1. Hemmalaget dominerade spelet och skapade flest chanser och även mål. Det var inte så länge sedan och det är inte omöjligt att vi får se något liknande denna gång.

Problem på bortaplan

Villarreal har inte haft det lätt på bortaplan denna säsong. Vi har bara kunnat hitta två segrar på bortaplan i ligan. Vi fick gå hela vägen tillbaka till september för att hitta en seger på bortaplan. Det är inga muntra siffror och Espanyol brukar vara starka på hemmaplan.

Inte nog med att Villarreal har haft det svårt på bortaplan men man har släppt in helt för många mål. Det blir ofta höga siffror när Villarreal spelar på bortaplan och resultat som 2-2 och 3-3 återkommer ofta.

Även om Espanyol bara behöver hålla 0-0 eller 1-1 för att ta sig vidare så tror vi inte att det blir så. Villarreal kommer att gå in för att göra mål och ta ledningen. Antingen så lyckas man med det eller så kommer Espanyol att kontra och ta ledningen. När väl det första målet är gjort så öppnar matchen sig och då släpper det. Vårt speltips blir att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.88 i odds. Även om Espanyol nog vill hålla nere siffrorna i början så brukar det inte hålla hela matchen.

Vi har två lag som båda gör en hel del mål i ligan. Båda lagen snittar över 1 mål per match och försvaren lämnar en del att önska. Det är som gjort för många mål och det finns ingen anledning att hålla igen. Även om Espanyol kommer att jobba en del defensivt så kommer man att ta chanserna som uppstår när bortalaget måste pressa.

Matchinformation

  • Match: Espanyol mot Villarreal
  • Tävling: Copa del Rey
  • Plats: RCDE Stadium
  • Tid: 17/1 2019 klockan 20:30
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Det blir över 2,5 mål till 1.88 odds hos Betsson.

Vi har nog en ganska underhållande match framför oss på torsdag. Vi har tyvärr inte hittat något spelbolag som streamar matchen men de flesta av er ska nog titta på Sverige som möter Ungern i Handbolls-VM som spelas samtidigt. Vi får se om det går som vi tror och kanske så får vi se ännu en 2-2 match och ett riktigt dramatiskt slut.

Spansk flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.