Handikappspel på Espanyol mot Barcelona den 17/1 2018

Det är lillördag och den 17 januari 2018. Vi tittade på Copa del Rey och hittade matchen mellan Espanyol och Barcelona. Bortalaget är alltid bra men just nu så är man otroligt bra. Det är kvartsfinal, derby och första mötet av två.

Oddsjämförelse inför Espanyol mot Barcelona

  • Espanyol (1) – 9.25
  • Oavgjort (X) – 5.20
  • Barcelona (2) – 1.30

Tips: Barcelona vinner med -1.5 asian handicap till 1.84 i odds hos Bethard

Som ni ser på oddsen så är Barcelona stora favoriter att vinna denna match. Tyvärr är oddset på en ren bortavinst för lågt så vi måste jobba med handikapp för att det ska bli intressant.

Det brukar bli spännande matcher när det är derby men Barcelona gör det lite mindre spännande. Det är nästan 10 år sedan Espanyol besegrade Barcelona och vi lär inte få någon ändring av den statistiken idag. Lagen möttes tidigare i La Liga på Camp Nou och då slutade det hela med förkrossande 5-0. Även om Espanyol hänger med bättre på hemmaplan så ska det inte vara några problem för Barcelona.

En liten fara kan vara att Barcelona ser det som en enkel match och roterar spelare. Det har vi sett tidigare i turneringen men nu är det trots allt kvartsfinal och derby. Vi bör få se ett starkt och motiverat Barcelona men man vet aldrig. Man har 9 poängs ledning i La Liga och därför tycker vi att man kan kosta på sig att även fokusera på Copa del Rey.

Espanyol är inne i en bra period just nu med bara en förlust på de sex senaste matcherna. Trots detta så bör man inte kunna rå på ett ostoppbart Barcelona som besegrade Real Sociedad med 4-2 efter att ha legat under med 2 mål. Vi analyserade även den matchen och vårt speltips där var precis som idag att Barcelona vinner med handikapp. För det krävs nästan handikapp om man ska kunna få upp oddset på Barcelona.

Espanyol producerar för lite framåt

Espanyol är ett lag som har en lite försiktig stil. Det har resulterat att man inte har gjort så många mål framåt. Man snittar under 1 mål per match denna säsong i motsats till Barcelona som dundrar in mål. Defensivt så är Espanyol desto bättre och kan göra en del lag frustrerade genom att spika igen målet. Bortalaget brukar alltid hitta en väg igenom försvaret och när det väl sker så kommer Espanyol tvingas att öppna upp sig. Det är därför som vi tror att Barcelona kan vinna med marginal här på bortaplan.

Vårt speltips blir därmed att Barcelona vinner matchen med -1.5 i asian handicap hos Bethard till 1.84 i odds. Det innebär att Barcelona måste vinna med 2 mål för att vårt spel ska gå in. Vill man köra ett något säkrare spel så kan man spela Barcelona med -1, -1.5 asian handicap till 1.62 i odds. Då får man tillbaka halva insatsen om Barcelona bara vinner med ett mål.

Leo Messi fortsätter att briljera och det är sällan som han har en svacka. Samarbetet fungerar bra med Luis Suarez som verkligen har hittat sin plats i laget. Han har gjort minst ett mål per match under de senaste fem matcherna. Därför kan ett litet spel på att Suarez gör mål i matchen vara intressant. Oddset på det ligger på runt 1.65 hos de flesta spelbolagen.

Faran i dagens speltips ligger i om Barcelona väljer att spela med ett några sämre lag än man kan. Man kan välja att rotera spelare och nöja sig med en knapp vinst eller ett oavgjort resultat. Därför hoppas och tror vi att Barcelona kommer att ge allt och punktera kvartsfinalen direkt. Barcelona har trots allt vunnit 7 av de senaste 8 matcherna med minst 2 mål och därför så känns detta spel bra.

Matchinformation

  • Match: Espanyol mot Barcelona
  • Tävling: Copa del Rey
  • Plats: Estadi Cornellà-El Prat
  • Tid: 17/1 2018 klockan 21:00
  • TV: Viasat Sport Premium
  • Livestream: Gratis live stream hos Betsson.
  • Speltips: Barcelona vinner matchen med -1.5 asian handicap till 1.84 i odds hos Bethard.

Det var onsdagens speltips och nu väntar förhoppningsvis en uppvisning av Barcelona ikväll. Ni som vill se matchen gör det enklast via Betssons live stream. Det går att streama matchen helt gratis om man har ett konto med pengar på hos Betsson. Ni kan starta streamen klockan 21:00 när matchen börjar. Trevlig lillördag på er alla!

Barcelona flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.