Elfsborg mot IFK Göteborg den 14 augusti 2017

Vi har en ny frisk vecka framför oss och idag är det den 14 augusti 2017. Vi är tillbaka i Allsvenskan och dagens match är mellan Elfsborg och IFK Göteborg. Det blir ett spännande möte och här kommer vårt speltips.

 • Speltips: Elfsborg vinner över IFK Göteborg till 2.00 i odds hos Bet365.

Både Elfsborg och IFK Göteborg håller till i mitten av Allsvenskan. Det är två ganska likvärdiga lag och båda är i närheten av Europa-platserna. Elfsborg har visat sig vara riktigt starka på hemmaplan denna säsong medan Göteborg har varit svaga på bortaplan. Därför tycker vi att detta är ett bra speltips inför måndagens match. Båda lagen har fortfarande mycket att kämpa för och alla poäng är viktiga.

Oddsjämförelse inför Elfsborg mot IFK Göteborg

 • Elfsborg (1) – 2.00
 • Oavgjort (X) – 3.50
 • IFK Göteborg (2) – 3.60

Elfsborg är starka hemma

Elfsborg har vunnit 4 av de 5 senaste hemmamatcherna och 55 % av alla hemmamatcher denna säsong. Elfsborg gör i snitt 2.10 mål per hemmamatch denna säsong vilket är mycket bra. De har även ett rekord i flest antal mål i Allsvenskan, så vi kan nog vara säkra på att Elfsborg kommer att göra minst ett mål mot Göteborg.

Elfsborg har förbättrat sitt försvarsspel den senaste tiden. De har hållt nollan i 3 av de 4 senaste hemmamatcherna. Det kommer att bli svårt för Göteborg att ta sig igenom detta ”nya” försvar.

Göteborg lyckades vinna över AIK med 2-1 på hemmaplan senast men innan dess så har det inte varit ganska ojämnt spel. Det är på bortaplan som Göteborg har tappat många poäng och man har förlorat mot bottenlag som Kalmar FF den 6 augusti. Därför så tycker vi att det känns riktigt bra att kunna få 2 i odds på att Elfsborg vinner på hemmaplan mot Göteborg. Förhoppningsvis så fortsätter trenden och Göteborg viker ner sig på bortaplan.

Statistik inför matchen

De fyra senaste mötena har alla slutat oavgjort och Göteborg har inte vunnit någon av de 6 senaste bortamatcherna mot Elfsborg. Det finns en risk att denna match slutar oavgjort och om man vill säkra upp vårt speltips så kan man spela Elfsborg (DNB). Man får då tillbaka insatsen om matchen skulle sluta oavgjort men samtidigt så sänker man oddset till runt 1.50.

Förklaring av vårt speltips på Elfsborg mot Göteborg den 14 augusti

Vårt speltips blir att Elfsborg vinner mot Göteborg till 2.00 i odds hos Bet365. De här oddsen varierar en hel del så gör en egen jämförelse innan du spelar. Det här är två hemmastarka lag som har spelat bra på hemmaplan och dåligt på bortaplan. Vi tror att den trenden fortsätter och därför bör Elfsborg kunna ta hem detta ganska enkelt. Risken finns så klart att det blir ett oavgjort resultat och därför så kan man välja att säkra upp med ”draw no bet”. Du får då ett säkrare spel med pengarna tillbaka vid oavgjort men samtidigt tappar du 0.5 i odds ungefär.

Matchinformation

 • Match: Elfsborg mot IFK Göteborg
 • Tävling: Allsvenskan
 • Tid: 14 augusti 2017 klockan 19:00
 • Plats: Borås Arena, Borås
 • TV: C More Sport
 • Livestream: C More Play
 • Speltips: Elfsborg vinner till 2.00 i odds.
Utspark

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.