Speltips inför Elfsborg-Hammarby den 17 juli 2017

Jag får väl börja med att klappa mig själv på axeln efter gårdagens speltips. Federer vann mycket riktigt med 3-0 i set och det blev mer än dubbla pengarna tillbaka. Nu är det en ny dag och vi har måndagen den 17 juli 2017 här. I väntan på Champions League-kvalet så riktar vi blickarna mot Allsvenskan. Dagens speltips hittar vi i matchen mellan Elfsborg och Hammarby.

Oddsjämförelse inför Elfsborg mot Hammarby

 • Elfsborg (1) – 1.95
 • Oavgjort (X) – 3.90
 • Hammarby (2) – 4.30

För både Elfsborg och Hammarby så är det extra viktigt att plocka poäng nu för att inte tappa kontakten med toppen. Elfsborg ligger på en sjundeplats i Allsvenskan på 22 poäng och Hammarby ligger på en åttondeplats på 21 poäng. Det kan inte bli mycket jämnare än så även om oddset inte riktigt speglar det.

Man kan säga att det är sex poäng på spel i denna match eftersom vinnaren drar ifrån med 3 poäng medan förloraren står och stampar. Ett oavgjort resultat ligger så klart nära till hands här men vi ska gräva lite till innan vi bestämmer oss.

Inga skador som påverkar nämnvärt

Inget av lagen verkar lida av några alvarliga skador som påverkar matchen på måndag. Elfsborg har en hemvändare i form av Samuel Holmen som har spelat utomlands en längre tid. Hammarby får i sin tur hem Mads Fenger och Jeppe Andersen som kan liva upp spelet lite. Det är inga större förändringar som kommer att märkas i lagen och vi kan nog förvänta oss en liknande matchbild som vi sett tidigare.

Elfsborg har en bra form

Jag har följt Elfsborg ett tag och laget är inne i en riktigt bra period. Elfsborg har flera gånger lyckats vända på steken och vinna matchen. Det visar en styrka som jag inte riktigt har sett hos Hammarby. Hammarby har inte varit så vassa på bortaplan där man har förlora en hel del av sina matcher. Elfsborg är hemmastarka och även det bättre laget på neutral mark. Mitt speltips blir helt sonika att Elfsborg vinner. Det är en rak och kanske lite tråkig 1a men oddset på 1.95 hos Bethard är inget som man fnyser åt. Jag är lite förvånad att man får ett så pass högt odds här och det kan mycket väl sänkas innan spelstopp. De flesta andra spelbolag ligger på runt 1.85 i odds så det skiljer en hel del.

För att ge ännu anledning till varför jag kommer med detta speltips så har Elfsborg vunnit sina fyra senaste hemmamatcher. Det betyder inte att man även kommer att vinna denna men det ger en viss känsla av att Elfsborg är starka på hemmaplan. Ett snabbt passningsspel där Nilsson, Prodell och Claesson kommer att få många fina lägen mot Bajen. Jag tycker att vi får ett riktigt bra odds på Elfsborg och det är helt enkelt svårt att motstå. Vill man så kan man även säkra upp med pengarna tillbaka vid oavgjort men då sjunker oddset en del så klart.

Matchinformation

 • Match: Elfsborg mot Hammarby
 • Tävling: Allsvenskan
 • Tid: 17 juli 2017, klockan 19:00
 • Plats: Borås Arena, Borås
 • TV: C More Sport
 • Livestream: C More Sport
 • Speltips: Elfsborg vinner matchen till 1.95 hos Bethard.

Troliga laguppställningar

 • Elfsborg (4-4-2): Kevin Stuhr-Ellegard, Adam Lundqvist, Joakim Nilsson, Jørgen Horn, Anders Randrup, Simon Lundevall, Simon Olsson, Alex Dyer, Daniel Gustavsson, Issam Jebali, Per Frick.
 • Hammarby (4-4-2): Ögmundur Kristinsson, Mats Solheim, Marcus Degerlund, Joseph Aidoo, Birkir Sævarsson, Jiloan Hamad, Serge Martinsson-Ngouali, Arnór Smárason, Imad Khalili, Pa Dibba, Bjørn Paulsen.

Där har ni dagens speltips denna måndag den 17 juli 2017. Vi kommer att analysera fler matcher idag och kanske dyker det upp fler speltips. Annars får ni ha det så bra så ses vi imorgon igen. Glöm nu inte att titta på Allsvenskan klockan 19:00 ikväll och håll tummarna för Elfsborg.

Hörnflagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.