Borussia Dortmund mot Tottenham den 5/3 2019

Det är dags för returerna i Champions League och på tisdag den 5/3 2019 så har vi ett speltips inför Borussia Dortmund mot Tottenham Hotspur. Tottenham vann det första mötet med 3-0 och kan nu bara spela av matchen för att ta sig vidare. Frågan är om Dortmund kan höja sig på hemmaplan och kanske vinna? Matchen spelas på Signal Iduna Park och börjar klockan 21:00 på tisdagskvällen.

Oddsjämförelse inför Dortmund mot Tottenham

 • Dortmund (1) – 2.03
 • Oavgjort (X) – 3.90
 • Tottenham (2) – 3.60

Oddsen är något jämnare än vi trodde på förhand. Med tanke på hur utspelade Dortmund blev i det första mötet så kunde man kanske tro att det skulle vara lite andra odds inför denna match. Spelbolagen tror kanske att Tottenham bara kommer att försvara sig och inte försöka vinna.

Vi har tidigare sett exempel på när lag har försökt att bara låta tiden gå för att spela av matchen och det kan vara en farlig taktik. Många gånger så är det bättre att spela sitt vanliga spel och försöka vinna matchen men det finns så klart en chans att Spurs väljer att vila en del spelare.

Bakslag i ligan

Borussia Dortmund åkte på ännu ett bakslag i fredags när man förlorade i ligan mot Augsburg med 2-1. Nu ligger man på samma poäng som Bayern i ligan och pressen ökar. För Spurs så är hoppet att vinna ligan ute och man får helt enkelt fokusera på Champions League. Det innebär säkert att man har full fokus på Champions League nu.

För Borussia Dortmund så gäller det att ha full fokus på ligan om man vill ta hem den. Samtidigt så ska det till en ordentlig upphämtning om man ska vända mot Tottenham och gå vidare i Champions League. Frågan är om man kan motivera sig till att ge 110 % för att hämta upp 3-0.

Förra säsongen så såg vi några ordentliga upphämtningar i Champions League så inget är omöjligt men historiskt så brukar det inte gå. Tottenham sitter i en väldigt bra position och det här ska man inte kunna tappa. Tyvärr har Tottenham haft det lite motigt på bortaplan den senaste tiden och det kan mycket väl bli en förlust på tisdag. Samtidigt så räcker det att Tottenham gör ett mål bortaplan för att uppförsbacken ska bli enorm. Man behöver helt enkelt inte vinna denna match.

Svårt på bortaplan i Champions League

Den senaste gången som Tottenham vann på bortaplan i Champions League var i november mot just Borussia Dortmund i gruppspelet. Den gången vann man med 2-1 på bortaplan men det var mot ett lite annorlunda lag. Dortmund är betydligt bättre på hemmaplan nu och har vunnit en hel del matcher där.

Vi har skrivit mycket om Spurs den senaste tiden och vi brukar betona att det är ett lag som är otroligt anfallsinriktat. Man vinner en hel del men samtidigt så släpper man in en del onödiga mål. Det är ofta som man är involverade i matcher med många mål åt båda hållen. Vi skulle bli förvånade om Tottenham gick mållösa på tisdag. Harry Kane kan mycket väl utnyttja ytorna som uppstår när Dortmund anfaller.

Med tanke på att Dortmund är tvingade till att anfalla från start så kan det bli en hel del mål i denna match. Vårt speltips blir att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.60 i odds. Det kan även vara intressant att spela Harry Kane som målgörare i matchen till 2.40 i odds. Vi hoppas på en fartfylld match med många mål åt båda hållen.

Matchinformation

 • Match: Borussia Dortmund mot Tottenham
 • Tävling: Champions League
 • Plats: Iduna Park
 • Tid: 5/3 2019 klockan 21:00
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 1.60 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Denna match sänds på Visat Sport Premium och Viaplay. Har du inte tillgång till dessa kanaler så sänds den andra åttondelsfinalen mellan Real Madrid och Ajax på TV6. Det känns härligt att sätta tänderna i Champions League slutspelet. Imorgon har vi två nya åttondelsfinaler mellan FC Porto och AS Roma samt PSG mot Manchester United. Manchester United är i ett om möjligt ännu större underläge än vad Dortmund är. Att vända 2-0 på bortaplan mot PSG kommer bli riktigt tufft.

Borussia Dortmund flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.