Cluj mot Malmö FF den 24/7 2018 – Champions League kval

Det är tisdagen den 24 juli 2018 och vi ska sätta tänderna i Champions League kvalet. Vi har ett speltips inför matchen mellan Cluj och Malmö FF. Det är den första matchen i den andra kvalomgången. Nu gäller det att Malmö sätter ner foten direkt och visar vem som bestämmer. Det här blir en stentuff bortamatch och man behöver nog ta poäng för att slippa få en riktig rysare på hemmaplan sen. Matchen spelas klockan 18:00 ikväll på Dr Constantin Rädulescu.

Oddsjämförelse inför CFR Ecomax Cluj mot Malmö FF

  • Cluj (1) – 2.10
  • Oavgjort (X) – 3.25
  • Malmö FF (2) – 3.75

Cluj är favoriter att vinna här på hemmaplan men det är inte med stor marginal. Vi har höga odds på alla tre alternativen och spelbolagen vet inte riktigt hur man ska värdera lagen. Med tanke på hur Malmö FF spelade senast mot FC Drita så känns det som att man ska kunna klara ett oavgjort resultat här.

Cluj är ett lag från Rumänien och deras ligasäsong har precis startat. Även om Malmö FF körde över FC Drita senast så är detta ett betydligt bättre lag. Cluj har i och för sig inte spelas i Champions League sedan 2012 men man vann den rumänska ligan. Nu har man Dan Petrescu som tränar laget med stor internationell erfarenhet.

Lagen ser ut att vara mycket jämna och allt kan hända i denna första match. Vi kommer troligen att få se en ganska försiktig inledning av båda lagen där ingen vill släppa till bakåt. Cluj har spelat hela 16 matcher utan förlust och man kan väl lugnt säga att formen är bra. Nu kan vi nog inte jämföra motståndet i den rumänska ligan med Allsvenskan men det är fortfarande en riktigt imponerande insats.

Malmö utan Bachirou

Malmö FF har en rutinerad trupp men man saknar Bachirou som är en viktig spelare. Annars så ser det bra ut i laget och alla nyförvärven verkar vara med. Vi får se om Gali, Antonsson och Christiansen kan göra en skillnad mot Cluj. Många av spelarna i Malmö FF har tidigare erfarenhet av Europaspel. De vet vad som krävs i denna typ av matcher och laget kan nog höja sig något jämfört med i Allsvenskan. Det krävs att man har ett mycket samlat försvar som inte släpper in några onödiga mål.

Malmö FF har pratat en del om vikten av att få in ett mål här i den första matchen. Ett mål på bortaplan väger så klart tungt men det är kanske ännu viktigare att inte släppa in något. Om Cluj får in ett tidigt ledningsmål så kopplar man ett grepp om matchen och Malmö är tvingade att anfalla. Man vill nog inte hamna i det läget och 0-0 är nog ett resultat som Malmö FF är nöjda med.

Cluj är också ett rutinerat lag med en del äldre spelare som har erfarenhet av Europaspel. Vi har noterat att Cluj inte har förlorat många matcher den senaste tiden men samtidigt så har man inte gjort så många mål. Det blir ganska ofta målsnålt när Cluj spelar och vinster på 1-0 är inte ovanliga. Det verkar vara ett tungt och stabilt lag som inte släpper igenom mycket. Sen vet vi inte riktigt hur det offensiva spelet är men det känns ganska svag.

Vi tror på en försiktig match

Det här blir troligen en match som står och väger där båda lagen värnar om att hålla nollan. Med tanke på att det är den första matchen av två så kan det också bidra till en lite försiktigare match. Det känns som att ett av lagen eller båda kommer att hålla nollan i denna match. Därför så blir vårt speltips idag att båda lagen inte gör mål till 1.76 i odds hos Unibet. Det finns absolut möjlighet att matchen slutar 0-0 men vi tror att Cluj lyckas få in ett mål och att den slutar 1-0. Malmö måste sedan vinna på hemmaplan vilket vi tror att man lyckas med. Vi kommer att återkomma med ett nytt speltips inför returen när vi har analyserat dagens match.

Matchinformation

  • Match: CFR Ecomax Cluj mot Malmö FF
  • Tävling: Champions League kval (andra omgången)
  • Plats: Dr Constantin Rädulescu
  • Tid: 24/7 2018 klockan 18:00
  • TV: Viasat Sport Premium
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Båda lagen gör inte mål till 1.76 i odds hos Unibet.

Det var vårt speltips inför tisdagens Champions League kval. Förutom Cluj mot Malmö FF så har vi 6 andra matcher i kvalet idag. Det är skönt att vi har lite mer att välja mellan idag. Vill ni se matchen mellan Cluj och Malmö FF så är det Viasat Sport Premium eller Viaplay som gäller. Vi har tyvärr inte hittat något spelbolag som streamar denna match gratis.

Champions League fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.