Chelsea mot Manchester City den 25/6 2020

På torsdag den 25 juni så blir det full fart när Chelsea möter Manchester City i Premier League. Det är en match man verkligen inte vill missa. Man City ligger på en andraplats men långt efter Liverpool. Chelsea har fjärdeplatsen och vill behålla den för att kunna spela i Champions League nästa säsong. Matchen spelas på Stamford Bridge klockan 21:15.

Oddsjämförelse inför Chelsea mot Manchester City

 • Chelsea (1) – 4.20
 • Oavgjort (X) – 4.20
 • Man City (2) – 1.80

Spelbolagen har Manchester City som favoriter trots att man spelar på bortaplan. Det känns väl rimligt med tanke på hur lagen har spelat sedan uppehållet. Jag tycker rent spontant att oddset på City ser intressant ut. Det finns en bra chans att City tar hem matchen och säkrar 3 poäng.

Chelsea är i stort behov av poäng

Även om man har fjärdeplatsen ganska säkert så ligger Manchester United bara 5 poäng efter. Tappar hemmalaget poäng samtidigt som Manchester United tar 3 poäng så kan det bli onödigt spännande. Nu ställs man mot ett riktigt bra lag och jag tror att hemmalaget skulle vara nöjda med ett oavgjort resultat på torsdag.

Chelsea vann senast mot Aston Villa med 2-1. Det säger inte så mycket eftersom Aston Villa är ett bottenlag denna säsong. Hur som helst så tog man 3 viktiga poäng och man håller därmed avståndet till United.

Annars har det inte gått så bra hemma på Stamford Bridge denna säsong. Vi har räknat med 8 förluster på Stamford Bridge och det är inget att skryta med direkt. Nu gäller det att rycka upp sig om man ska spela i Champions Leauge. Att bara vinna runt hälften av hemmamatcherna är inte bra nog för att topplag i Premier League.

City spelar bättre och bättre

City tappade greppet om Liverpool i toppen men man har ryckt upp sig. Man totalt körde över Arsenal med 3-0 och vi trodde att Arsenal skulle få in ett mål men man lyckades att hålla nollan och spelade mycket bra. Sen fortsatte man på samma sätt mot Burnley och i den matchen passade man på att vila en del viktiga spelare. City verkar ha hittat formen efter uppehållet men tyvärr är det nog för sent.

Målfest på Stamford Bridge?

Vi tycker att det luktar målfest på Stamford Bridge på torsdag. Det är två formstarka lag som möts och båda lagen har riktigt farliga anfall. Chelsea har hemmafördelen men samtidigt så anser vi att City är det bästa laget. City snittar över 2 mål per match, så man kan nog glömma att hålla nollan. Samtidigt så kommer Chelsea att anfalla för fullt och göra snabba omställningar för att skaka Citys försvar.

Tyvärr har hemmalaget en del problem bakåt. Det är inte många matcher som man har lyckats hålla nollan i. Man måste istället förlita sig på sitt snabba anfallsspel och förhoppningsvis så får man in ett tidigt mål. Vi tror som sagt att det kan bli en ordentlig målfest och därför så blir vårt speltips att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.67 i odds. Det är kanske något fegt men värdet i förhållande till risken känns bra. En ren tvåa till 1.80 i odds känns också intressant men vi låter det vara.

Matchinformation

 • Match: Chelsea mot Manchester City
 • Tävling: Premier League
 • Plats: Stamford Bridge
 • Tid: 19/6 2020 klockan 22:15
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.67 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Tre anledningar till vårt speltips inför Chelsea mot Man City

 • Chelsea snittar över 2 mål per match.
 • Båda lagen har gjort mål i sina senaste matcher.
 • Man City har gjort 8 mål på sina två senaste matcher.

Där har ni vårt speltips inför denna match. Vi tror fortfarande att City tar hem det men över 2,5 mål känns betydligt bättre. Allt är upplagt för en riktigt underhållande match så se till att ni är redo i TV-soffan. Semestern närmar sig och det känns bra att vi har flera fotbollsligor igång. Vi är snart tillbaka igen med speltips inför helgen.

Chelsea stadium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.