Speltips inför Chelsea mot Barcelona den 20/2 2018

Efter gårdagens vinst så vänder vi nu blickarna mot Champions League. Det är tisdagen den 20/2 2018 och matchen mellan Chelsea och Barcelona står i fokus. Vi har ett Chelsea på hemmaplan som har haft en hel del problem den senaste tiden. Sen har vi ett Barcelona som nästan verkar ostoppbara både på hemmaplan och bortaplan. Det kommer nog att bli en riktigt spännande match och här kommer vårt speltips.

Oddsjämförelse inför Chelsea mot Barcelona

 • Chelsea (1) – 3.70
 • Oavgjort (X) – 3.40
 • Barcelona (2) – 2.16

Barcelona är nästan alltid favoriter och det spelar ingen roll om man spelar hemma eller borta. Det brukar inte vara så pass högt odds på Barcelona som det är här och det tyder på att spelbolagen tror på en jämn match. Vi låter bli 1X2 spelen och satsar istället på målmarknaden.

 • Tips: Båda lagen gör mål till 1.71 i odds.

Chelsea har en skakig period bakom sig men de senaste matcherna så har det sett något bättre ut. Förlusten mot Watford och Bournemouth är inget man vill minnas men nu senast så körde man över West Bromwich med 3-0 och Hull City med 4-0. Vi undrar om det är ett trendbrott vi ser eller bara ett hack i kurvan. Hur som helst så såg det bra ut under de två senaste matcherna men det var inte i närheten samma motstånd som Barcelona.

Även Barcelona har haft en lite skakig form den senaste tiden. Man spelade bara 1-1 mot Espanyol för ett tag sedan och 0-0 mot Getafe imponerade inte. Nu vann man senast mot Eibar med 2-0 och även mot Valencia med 2-0 i Copa del Rey. Det känns som att vi har ett Barcelona som inte riktigt spelar för full maskin av någon anledning. Det känns som att man bara gör precis vad som krävs för att vinna matcherna eller ta sig igenom. Man vinner ofta med bara precis 1 eller 2 mål och det tyder på att man slår av när man har ledningen.

Båda lagen gör mål

Vi tror att det blir en jämn match som mycket väl ska sluta oavgjort. Båda lagen kommer att satsa för full och att båda lagen gör mål i matchen känns högst troligt. Det är ganska sällan som Barcelona går mållösa från en match. Det har bara hänt en gång på de sex senaste matcherna. Skulle Barcelona få in ett mål så kommer Chelsea verkligen bli pressade att göra mål och då öppnar matchen upp sig. Oddset på att båda lagen gör mål landar på 1.71 hos Bethard och det blir dagens speltips.

Hur man än ser på det så är Barcelona alltid ett farligt lag med ett otroligt anfallsspel. Även om man kanske inte går för 100 % direkt så brukar man göra tillräckligt för att vinna matchen. Sen har faktiskt en hel del lag lyckats göra mål på Barcelona den senaste tiden, speciellt på bortaplan.

Chelsea är nog redo för vad som väntar ikväll klockan 20:45. Man kommer troligen att köra ett stabilt försvar och sedan kontra när tillfälle ges. Vi skulle bli förvånade om Chelsea gick mållösa från denna match. Chelsea bör kunna göra mål mot Barcelona och inte nog med det, utan man kan mycket väl vinna matchen. Frågan är om Barcelona kan slå om och verkligen gå för full maskin redan nu eller om man bara tar sig igenom matchen och satsar på att vinna returen.

Statistik

 • När dessa två lag har spelat tidigare så har det nästan alltid blivit tight. Fyra av den fem senaste mötena har alla slutat oavgjort.
 • Lagen möttes senast 2015 och då blev det oavgjort efter 90 minuter.
 • Barcelona har bara vunnit en av sina fem senaste utslagningsmatcher i Champions League.

Skador

Om vi tittar på Chelsea så ser det ut som att man får spela utan Ross Barkley och David Luiz efter skador. Sen är även Tiemoue Bakayoko osäker men vi får se när matchen närmar sig.

Hos Barcelona så saknar man Philippe Coutinho och Nelson Semedo. Thomas Vermaelen är osäker och där får vi hålla ett extra öga under dagen.

Matchinformation

 • Match: Chelsea mot Barcelona
 • Tävling: Champions League
 • Plats: Stamford Bridge
 • Tid: 20/2 2018 klockan 20:45
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.71 i odds hos Bethard.

Där har ni hela vårt speltips inför Chelsea mot Barcelona den 20/2. Vi tror på en jämn och tight match där båda lagen gör mål. 1-1 känns väl som ett rimligt slutresultat men det kan också bli betydligt fler mål än så. Det kommer garanterat att bli en spännande match som man inte vill missa.

Chelsea stadium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.