Celtic mot Rosenborg den 26 juli 2017

Det var nog en chock för många att FC Köpenhamn förlorade sin match igår. Vem hade trott det? Vi fortsätter med Champions League kvalet och idag den 26 juli 2017 så spelar bland annat Celtic mot Resenborg. Det är en väldigt svårspelad match och därför så blir vårt speltips att det blir över 2,5 mål i matchen. Läs vidare så förklarar jag varför jag valt att göra överspelet.

Matchen mellan Celtic och Rosenborg är dagens mest intressanta match enligt mig. Celtic är storfavoriter att vinna på hemmaplan men allt kan hända. Oddset ligger just nu på 1.40 om man tror att Celtic tar hem det och där tycker jag inte det finns något värde.

Oddsjämförelse inför Celtic mot Rosenborg

  • Celtic (1) – 1.40
  • Oavgjort (X) – 4.50
  • Rosenborg (2) – 7.10

Celtic krossade Linfield i den andra kvalomgången med hela 6-0. Nu ställs man mot de norska mästarna i Rosenborg. Hemmaplanen kommer att spela in här och Brendan Rodgers kommer att styra sitt lag mot en seger.

Celtic har gjort 2 mål eller mer i sina senaste 11 tävlingsmatcher. Det var väldigt länge sedan Celtic gick mållös från en match. Vi får leta oss tillbaka till förra året när man förlorade mot Barcelona i Champions League då. Det här är ett urstarkt Celtic som kommer att göra mål mot Rosenborg och frågan är bara hur många mål man gör.

Rosenborg är inte så bra defensivt där man bara lyckats hålla nollan i 2 av sina 13 senaste matcher. Rosenborg kommer att satsa på att försöka få in ett bortamål. Även om man förlorar så kommer man då ha en möjlighet att ta igen det på hemmaplan. Om man inte lyckas göra mål mot Celtic denna onsdag så blir det nog problem på hemmaplan.

Två offensiva lag

Båda lagen har farliga anfallare och bra anfallsspel. Det talar för att det blir många mål i matchen. Sen har Rosenborg ett försvar som inte riktigt lever upp till vad man kan förvänta sig och det kan också hjälpa till så att vi når upp i våra 3 mål för att mitt speltips ska sitta. Dagens speltips blir således att det blir över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds hos Betsson. Det är faktiskt lite förvånande att man får ett så pass högt odds på det och jag tror att oddset kommer att sjunka en del fram till matchstart.

Det bör vara två öppna lag som spelar och båda kommer att gå för vinst. Här finns det ingen anledning att hålla igen. Lagen har inte mötts sedan 2001 och då vann man varsin match på hemmaplan. Jag tror att Celtic vinner matchen ganska enkelt men det finns inget värde i att spela till 1.40 i odds. Om man tittar på hur Celtic spelat sina senaste matcher så har matcherna slutat med mer än 2,5 mål i 6 av 8 matcher. Det tycker jag talar för vårt speltips här idag.

Vi har inte hittat några direkt skador hos något av lagen men anfallaren Leigh Griffiths är avstängd. Vi får se om Celtic fortsätter sin framfart eller om Rosenborg kan överraska och ta poäng på bortaplan. Det gäller att inte underskatta sitt motstånd som FC Köpenhamn verkar ha gjort. Om du själv har några speltips inför matchen mellan Celtic och Roseborg så får du gärna skriva en kommentar här under. Det är alltid kul att se vad andra tror och tycker om matchen.

Matchinformation

  • Match: Celtic mot Rosenborg
  • Tävling: Champions League kval
  • Tid: 26 juli 2017, klockan 20:45
  • Plats: Celtic Park, Glasgow
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Det blir över 2,5 mål till 1.80 i odds hos Betsson.
Fotbollsarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.