Speltips inför Celta Vigo – Real Betis den 29/1 2018

Det är måndagen den 29 januari 2018 och en ovanligt lugn måndag. Utbudet är ganska mediokert men vi har fattat tycke för Celta Vigo mot Real Betis i La Liga. Det är två anfallsglada lag som möts ikväll klockan 21:00 på Balaidos.

Oddsjämförelse inför Celta Vigo mot Real Betis

  • Celta Vigo (1) – 1.80
  • Oavgjort (X) – 4.05
  • Real Betis (2) – 4.40

Tips: Båda lagen gör mål i matchen till 1.55 i odds hos Betsson.

Vi har en klar favorit i hemmalaget men oddset skvallrar på att det absolut inte är ett säkert spel. Det är inte veckans mest spännande match direkt men väl värt ett speltips. Både Celta och Betis spelar anfallsglad fotboll med ett mediokert försvar. Här börjar vi direkt lukta att det blir en match med en hel del mål. Det kommer troligen att bli en öppen och böljande match.

Celta Vigo har vunnit två matcher i rad nu och börjar få fart på maskineriet. Man vann senast mot Real Sociedad och Levante och ligger nu på en åttonde plats i La Liga på 28 poäng. Betis förlorade sin senaste match men innan dess hade man två vunna på rad. Betis ligger på plats tretton i La Liga med 27 poäng. Celta Vigo spelar hemma men annars är det bara ett poäng som skiljer dessa lag åt.

Båda lagen gillar att anfalla

Betis förlust var mot Barcelona och det säger inte så mycket. Tittar man på matcherna som Betis spelat nu senast så har man vunnit med 3-2 och 5-3. Mot Barcelona så förlorade man med hela 5 mål. Ni ser trenden här? Betis är nästan hela tiden involverade i matcher som det blir många mål i.

Celta Vigo har inte riktigt samma trend där man har vunnit med 1-0 och 2-1 nu senast. Ser man på helheten så har 70 % av Celtas matcher denna säsong slutat med att båda lagen gör mål. Celta har ett bättre försvar och lyckas ofta hålla nere sifforna.

Real Betis är bara en poäng efter Celta Vigo och det kommer att bli en jämn och spännande match. Båda lagen kommer att ge allt för dessa tre poäng. Real Betis saknar spelarna Joel Campbell och Antonio Sanabris. Det bör inte påverka matchen i någon större utsträckning.

Celta Vigo har spelat fyra av fem hemmamatcher med maximalt två mål. Därför så vågar vi inte spela på att det blir över 2,5 mål i denna match. Med tanke på hur Real Betis har spelat så vågar vi samtigt inte ge oss på ett underspel här. Vårt speltips blir istället att båda lagen gör mål i matchen till 1.55. Det är inget monsterodds direkt men vi anser att detta spel har låg risk. Det ska mycket till om något av dessa lag ska hålla nollan.

Vem som vinner vågar vi inte spekulera i. Det är en helt öppen match som kan sluta precis hur som helst. Celta är så klart favoriter att vinna på hemmaplan men har samtidigt haft en del problem att vinna på hemmaplan. Betis kör på som ett ånglok och tvingar sina motståndare att spela ett annorlunda spel. Det här kan mycket väl bli en riktig målfest med många mål åt båda hållen. Vi är nöjda om båda lagen gör mål.

Om vi tittar på inbördes statistik så har Betis inte förlorat mot Celta på de fem senaste mötena. Betis vann när lagen möttes nu senast. Båda lagen har gjort mål i två av dessa fem matcher. Vi hoppas att Betis kör på som man brukar och får in det första målet. Det kommer att tvinga Celta att anfalla och då är vårt spel mer eller mindre hemma.

Matchinformation

  • Match: Celta Vigo mot Real Betis
  • Tävling: La Liga
  • Plats: Balaídos, Vigo
  • Tid: 29/1 2018 klockan 21:00
  • TV: Viasat Sport Premium
  • Livestream: Gratis live stream hos Betsson.
  • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.55 i odds hos Betsson.

Där har ni måndagens speltips och vi håller där idag. Det finns inte så mycket annat av intresse idag och vi inväntar istället tisdagen då det är dags för Premier League. Vi har tre friska matcher i Premier League imorgon och mest intressant är matchen mellan West Ham och Crystal Palace. Mer om det snart men fram till dess så får ni har en riktigt bra måndag.

Fotboll i luften

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.