Braga mot AIK den 3 augusti 2017

AIK ska spela returen mot Sporting Braga på bortaplan den 3 augusti 2017. Det kommer att bli en tuff match i Europa League-kvalet men vi har ett speltips med ovanligt bra värde.

Speltips inför matchen mellan Braga och AIK

  • Över 2.0, 2.5 mål i matchen (asian handicap) till 2.05 i odds hos Bet365.

Den förra matchen som AIK spelade på hemmaplan slutade 1-1. Det är ett ganska osäkert resultat för AIK med oavgjort och ett insläppt mål på hemmaplan. Trots det resultatet så såg AIKs spel faktiskt riktigt bra ut.

Nu har AIK pressen på sig och måste göra minst ett mål på Braga den 3 augusti. Det räcker inte att spela sitt säkra försvarsspel, utan det krävs även en offensiv insats för att kunna ta sig vidare i kvalet. Sen ska man veta att Sporting Braga är ett bättre lag på pappret och det är en bragd om AIK skulle lyckas att ta sig vidare.

jämförelse

  • Sporting Braga (1) – 1.57
  • Oavgjort (X) – 3.75
  • AIK (2) – 6.00

Som ni ser så är AIK inte favoriter att ta sig vidare. Sporting Braga är storfavoriter att vinna matchen och slå ut AIK ur Europa League-kvalet. Det kan kanske gynna AIK att vara en underdog och inte ha något press på sina axlar.

Hur är formen?

Tyvärr så ser det inte så bra ut på den fronten. AIK mötte Kalmar i Allsvenskan och förlorade med 0-1. Då får man väga in att Kalmar är ett bottenlag i Allsvenskan. Sen får vi hoppas att AIK kanske hade huvudet i denna match istället.

AIKs styrka ligger i försvaret som har varit som en mur. Nu kommer det försvaret att sättas under ordentlig press. Portugisiska Braga ligger på en helt annan nivå än de flesta Allsvenska lag gör. Det stora problemet för AIK är att man måste anfalla och göra minst ett mål. Därför så går det inte att spela sitt vanliga defensiva spel och det kommer nog att ställa till det.

Jag tror att Braga kan utnyttja att AIK är pressade och sätta dit minst ett mål. Jag tycker det är märkligt att spelbolagen ger ett så pass högt odds på många mål i matchen. Mitt speltips blir asian handicap på antal mål över 2.0, 2.5 till 2.05 i odds hos Bet365. Det innebär att vi vinner om det blir mer än 2 mål i matchen. Om det blir precis 2 mål i matchen så får vi tillbaka halva insatsen. Eftersom AIK är piskade att göra mål så tror jag att matchen öppnar upp sig och att det finns goda möjligheter för en målrik match. Blir det 1-1 så finns det så klart risk för att det blir ett låst läge men då får vi tillbaka halva insatsen och den risken är jag villig att ta.

Matchinformation

  • Match: Sporting Braga mot AIK
  • Tävling: Europa League (kval)
  • Tid: 3 augusti 2017 klockan 22:00
  • Plats: Estádio Municipal de Braga, Braga
  • TV: C More
  • Livestream: C More

Det kan vara trevligt med en sen match ikväll. När man är klar med alla hemmasysslor så kan man sätta sig ner och koppla av med lite trevlig fotbollsunderhållning. Matchen börjar 22:00 ikväll och vi kommer så klart att hålla tummarna för AIK. 2-2 vore ett trevligt resultat som AIK går vidare på och vi vinner på vårt spel. Tyvärr så tror jag att Braga är lite för starka på hemmaplan men AIK har allt att vinna här. Det ska bli intressant att se Chindu Obasi göra comeback i AIK. Han kommer säkert att kunna lyfta spelet en hel del och påverka matchbilden.

Kvällsmatch

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.