Betalningsmetoder hos bettingsajter

Det finns många olika betalningsmetoder när man ska göra en insättning eller ett uttag hos ett spelbolag. För att kunna spela på odds så behöver man först göra en insättning. Det finns då ett flertal olika metoder att välja mellan. Här ska vi beskriva lite mer ingående vilka olika metoder som finns och vad som skiljer dessa åt.

Säkerheten är viktig

Spelbolag med svensk licens lägger stor vikt vid säkerhet och det gäller speciellt när man sätter in eller tar ut pengar. Spelbolagen erbjuder nästan alltid ett flertal olika betalningsmetoder och de flesta är PCI-kompatibla och spelbolagen använder minst en 128-bitars SSL kryptering. Det innebär att din transaktion är kryptera och säker. Man kan säga att det många gånger är lika säkert att ta ut eller sätta in pengar hos ett spelbolag som det är hos banken.

Vilken betalningsmetod ska man välja?

När det är dags att göra din första insättning så får du upp en lista med olika betalningsmetoder. De mest populära metoderna är betalkort, Swish, E-plånböcker som Neteller och Skrill samt vanlig banköverföring. Det som passar just dig kan bara du själv svara på. En vanlig banköverföring tar längre tid än en kortöverföring som går på direkten.

Man kan börja med att tänka på varför man spelar och vilken spelstil man har. Om du har problem att kontrollera ditt spelande så kan det vara smart att välja en långsammare metod. En vanlig banköverföring fungerar då bäst men ett Paysafecard kan ge dig ännu bättre kontroll då du har en fast summa att förhålla dig till.

Populära betalningsmetoder hos spelbolagen

Här listar vi populära betalningsmetoder som brukar användas hos spelbolagen.

Betalkort (Visa och Mastercard)

Detta är fortfarande den mest populära metoden när det kommer till insättning och uttag hos spelbolagen. Det fungerar precis likadant som när du handlar på nätet och metoden är både snabb och säker. Visa är kanske det mest populära betalkortet men även Mastercard fungerar.

E-plånböcker (Neteller och Skrill)

Efter betalkort så har vi e-plånböcker. Den stora fördel med dessa är att du kan ha en dedikerad spelkassa att förhålla dig till. Du sätter först över pengar till din E-plånbok och därefter använder du din e-plånbok för att sätta in och ta ut pengar hos bettingsajterna. När man väl har skapat sin plånbok och fört över pengar dit så är detta en mycket smidig metod. Två vanliga alternativ när det gäller e-plånböcker är Neteller och Skrill. Även Paypal räknas som en e-plånbok och en del spelbolag har börjat att acceptera Paypal.

Insättning med mobilen (BankID, Zimpler och Swish)

En del spelbolag erbjuder insättning och uttag med hjälp av BankID. Zimpler är kanske den mest populära metoden att föra över pengar via mobilen. Du behöver bara koppla ett betalkort till ditt telefonnumer så är du igång. Det är en trygg och säker metod för att kunna göra snabba överföringar.

Swish är annars en tjänst som nästan alla känner till. Man kan Swisha pengar till kompisar men det går även bra att Swisha pengar till ett spelbolag. Du betalar enkelt in pengarna på ditt konto med hjälp av din E-legitimation.

Lite mer udda betalningsmetoder

Här listar vi lite mer ovanliga betalningsmetoder som en del gillar att använda.

Paysafecard
Det här är ett bra alternativ om man vill ha en fast summa att spela för. Detta är ett förbetalt kort som du kan köpa hos en vanlig Pressbyrå. Du köper ett kort med en fast summa och sedan skriver du bara in koden på kortet när du vill sätta in pengarna på ett spelbolag. Du kan inte göra uttag till Paysafecard, utan då är du tvungen att välja en annan metod.

Trustly
Trustly är en betalningsmetod som hela tiden ökar i popularitet. Tjänsten lanserades 2008 och är perfekt för snabba insättningar och uttag. Det brukar inte ta mer än 5 minuter för att göra en överföring. Du behöver BankID för att kunna använda denna tjänst.

Klarna
Ni känner säker till Klarna redan om ni har handlat på nätet. En del spelbolag använder även Klarna som betalningsmetod och det fungerar precis som när du handlar på nätet.

Hur lång tid tar det?

Den vanligaste frågan som vi får om betalningsmetoder är hur lång tid det tar. En insättning brukar gå direkt och tar bara några sekunder innan pengarna finns på kontot och kan användas. Om du använder banköverföring så kan det ta betydligt längre tid.

När det kommer till uttag så blir en hel del besvikna. Det går inte lika snabbt och smidigt att ta ut pengar. Första gången man gör ett uttag så vill spelbolagen försäkra sig om att det verkligen är du som tar ut pengarna. Så det blir lite omständligt men det är för din egen säkerhet. Trustly erbjuder mycket snabba uttag och ibland så kan man får ut pengarna på bara några minuter. Elektroniska plånböcker är också väldigt snabba.

Om du tar ut pengar med överföring till bank eller betalkort som Visa och MasterCard så kan det som sagt ta lite längre tid.

Vad kostar det?

Förr i tiden så tog casinona och spelbolagen betalt när man gjorde en insättning. Idag är det nästan alltid gratis att sätta in och ta ut pengar. En del betalningsmetoder kan belastas med en liten avgift hos en del spelbolag så det är värt att hålla koll på detta och välja en metod som är gratis.

Sammanfattning

Det kan kännas lite förvirrande när man ska göra sin första insättning och ser alla olika alternativ. I början kan det vara enklast att använda sitt betalkort precis som när man handlar online. Det är en metod som man lätt förstår sig på. När man känner sig lite tryggare så kan man även utforska de andra metoderna.

Om du har problem att hålla din spelbudget så är e-plånböckerna verkligen bra. Här får du en bra översikt på hur mycket du spelar för varje dag. Oavsett vilken metod du väljer så kan du vara trygg med att säkerheten är hög. Så länge som du spelar hos spelbolag som har svensk licens så ställs det vissa krav på säkerheten. Det är inte någon större skillnad på att sätta in pengar hos ett spelbolag eller betala för ett produkt när du handlar på nätet. Välj den metod som passar dig bäst och som du känner dig bekväm med.