Aves mot Porto den 16 juni 2020

Den portugisiska ligan ”Portugal Primeira” har dragit igång och på tisdag den 16 juni 2020 så har vi en match mellan Desportivo Aves och FC Porto. Det är botten mot toppen som FC Porto bör vinna 99 av 100 gånger. Matchen spelas på Estadio do Clube Desportivo das Aves klockan 22:15. Det är en perfekt kvällsmatch att följa innan man ska gå och lägga sig.

Oddsjämförelse inför Aves mot Porto

 • Aves (1) – 16.50
 • Oavgjort (X) – 6.40
 • Porto (2) – 1.16

Det är sällan vi ser så pass stora skillnader i oddset. Porto är storfavoriter med stort S. När det ser ut så här är det sällan 1×2 marknaden är intressant för oss. Man får helt enkelt gräva djupare för att hitta ett vettigt odds till en vettig risk. Därför går vi vidare med vårt speltips och lämnar 1×2 bakom oss.

Porto toppar ligan

Porto är tillbaka i toppen av tabellen och det ser ljust ut för bortalaget. För Aves så är det precis tvärtom. Hemmalaget har nu förlorat 5 ligamatcher i rad. Porto vann senast med knappa 1-0 mot Martimo. Man gjorde helt enkelt vad man skulle och tog 3 viktiga poäng. Matchen innan dess spelades den 3 juni och den förlorade man något överraskande mot Famalicao med 2-1. Hur som helst så toppar man Primeira Liga och har 2 poängs marginal ner till Benfica.

Aves ligger i botten och har 12 poäng upp till säkerhet för att kunna hålla sig kvar i ligan. Det ser nästan hopplöst ut och frågan är om man inte redan har gett upp. Man kan undra hur pass motiverade spelarna kommer att vara på tisdag. Tar man sen hänsyn till att Porto vunnit nästan alla matcher mot Aves så förstår man det låga oddset på tvåan. Det skulle nästan krävas ett mirakel för att Aves skulle kunna ta poäng denna gång.

Bra trend för Porto

Aves kommer som sagt troligen att få spela i en annan liga nästa säsong. Porto har spelat riktigt bra den senaste tiden och vi har även noterat att man ofta håller nollan. Mot ett bottenlag som Aves så finns det all anledning att tro att man håller nollan även om det är på bortaplan. Porto har hållit nollan i tre av sina sex senaste ligamatcher.

Aves har gjort under 1 mål per match i snitt på hemmaplan. Samtidigt så släpper man in närmar 2 mål per hemmamatch. Det är som upplagt för en riktig överkörning på tisdag. Vi vågar inte tippa slutresultat i denna match men 2-0, 3-0 och 4-0 är alla attraktiva alternativ. Porto har ett vasst försvarsspel som kommer att göra det otroligt svårt för de oinspirerade anfallarna i Aves.

Håller nollan?

Om inte Porto tar tre poäng på tisdag så slutar jag skriva speltips. Samtidigt så är det inte speciellt intressant med tanke på det låga oddset. Vårt speltips blir att Porto vinner matchen och håller nollan till 1.85 i odds. Det känns som ett riktigt bra odds med tanke på motståndet. Samtidigt så har Porto all anledning att göra sitt yttersta eftersom Benfica hela tiden jagar i toppstriden.

Matchinformation

 • Match: Aves mot Porto
 • Tävling: Primeira Liga
 • Plats: Estadio do Clube Desportivo das Aves
 • Tid: 16/6 2020 klockan 22:15
 • TV: N/A
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Porto vinner matchen och håller nollan till 1.85 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Tre anledningar till vårt speltips inför Aves mot Porto

 • Porto har hållit nollan i fem av sju tidigare matcher mot Aves.
 • Aves har haft stora problem med målskyttet den senaste tiden.
 • Aves har inte så mycket att spela för.

Kan nu bara Porto fortsätta med sitt effektiva försvarsspel och inte släppa igenom några onödiga chanser så ska detta nog vara i hamn. Det skulle samtidigt hjälpa om man snabbt fick hål på Aves och dödade matchen och kanske även deras motivation att göra mål. Hur som helst så kommer vi att fortsätta hålla ett öga på den portugisiska ligan och även jämföra odds där. Det finns en del intressanta matcher där att gå igenom och analysera. Nu närmar vi oss semestern och jag hoppas att ni har det riktigt bra och att ni håller er friska.

Porto FC

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.