FC Augsburg mot FC Köln den 7/6 2020

FC Köln stadiumDet är söndagen den 7/6 2020 och vi stannar kvar i Bundesliga. Det är trots allt en av de mest intressanta ligorna som är igång just nu. Idag har vi fattat tycke för matchen mellan FC Augsburg och FC Köln som spelas klockan 18:00 på Augsburg Arena. FC Köln har inte vunnit på fem raka ligamatcher och det höjer oddset på bortasegern. Samtidigt så är FC Augsburg en väldigt svagt lag och det vill vi utnyttja. Här kommer vårt speltips inför Augsburg mot FC Köln.

Oddsjämförelse inför Tottenham mot Southampton

 • FC Augsburg (1) – 2.80
 • Oavgjort (X) – 3.50
 • FC Köln – 2.45

Som ni ser så är det väldigt jämnt när det kommer till oddsen. FC Köln borde vara något större favoriter i min mening men med tanke på hur det har sett ut den senaste tiden så vågar vi inte satsa på det. Denna match kan sluta precis hur som helst och därför så låter vi bli att spela på 1×2 marknaden.

Mycket svårt att värdera Augsburg

Augsburg är ett lag som inte alla ens känner till. Det är något av ett bottenlag i Bundesliga denna säsong. Hemmalaget har bara vunnit två av 12 Bundesliga-matcher detta år. Vi kommer troligen att få se ett mycket skakat hemmalag på söndag. Samtidigt så lyckades man vinna mot Schalke med 3-0 och det gör att man aldrig helt kan räkna bort Augsburg.

Vi såg även hemmalaget gå mållösa mot bottenlaget Paderborn och det gjorde det hela ännu svårare. Nu riskerar man att trilla ur Bundesliga om man inte rycker upp sig. Augsburg har nio förluster på 13 matcher och även om man saknar Philip Max så kan inte allt skyllas på det.

Något som gör vårt speltips svårare är att Augsburg är obesegrad i tio raka matcher mot just FC Köln. Därför vågar vi inte spela på tvåan inför denna drabbning. Hemmalaget besitter ett starkt anfall och lyckas ofta överraska. Vi skulle bli förvånade om hemmalaget går mållösa på söndag.

FC Köln har kniven mot strupen

FC Köln har tappat onödiga poäng den senaste tiden och även om man har spelat bra och gjort mål så har matcherna ofta slutat oavgjorda. Sen fotbollen drog igång efter pausen så har man spelat 2 oavgjorda, 1 vinst och 1 förlust. Det är med andra ord spridda skurar för bortalaget.

I måndags så fick vi se Köln få stryk med 4-2 på hemmaplan mot Leipzig. Det innebär att man inte har vunnit på fem raka hemmamatcher i ligan. Om vi tar och studerar hur FC Köln har presterat på bortaplan denna säsong så noterar vi 13 poäng på 14 bortamatcher. Vi noterar även att FC Köln nästan har gjort mål i samtliga bortamatcher. Samtidigt så är det inte ofta som man håller nollan vilket leder oss till detta speltips.

För att summera det hela

Vi har en riktigt svårspelad match framför oss på söndag. Vi har noterat att båda lagen gör en hel del mål framåt men samtidigt har svårt att hålla igen bakåt. Även om oddset är något lågt så väljer vi att spela att båda lagen gör mål till 1.55 i odds. Det känns trots allt som ett bra spel med tanke på statistiken och det dåliga försvarsspelet hos båda lagen. Hittar man ett högre odds så är det så klart ännu bättre.

Anledningar till vårt speltips inför FC Augsburg mot FC Köln

 • FC Köln har gjort två mål i 3 av sina 4 senaste matcher.
 • Båda lagen har gjort många mål men samtidigt släppt in många.
 • Båda lagen har gjort mål i de 6 senaste inbördes mötena.

Matchinformation

 • Match: FC Augsburg mot FC Köln
 • Tävling: Bundesliga
 • Plats: Augsburg Arena
 • Tid: 7/6 2020 klockan 18:00
 • TV: Viaplay Sport Premium
 • Livestream: Bet365 live stream
 • Speltips: Båda lagen gör mål i matchen till 1.55 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Det skiljer bara tre poäng mellan lagen i Budesligatabellen. Det kan bli en riktigt jämn match med förhoppningsvis många mål. Om vi skulle vara tvingade att tippa slutresultatet så skulle nog krysset ligga närmast till hands. 2-2 känns väl som en fullt möjligt slutresultat på söndag. Det verkar nästan vila en förbannelse över FC Köln som spelar oroväckande många kryss även om man är det bättre laget.

FC Köln
FC Köln flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.