Athletic Bilbao mot Sevilla den 10/1 2019

Vi har nått fram till torsdagen den 10/1 2019 och vi har ett speltips inför matchen mellan Athletic Bilbao och Sevilla. Matchen spelas denna gång i Copa del Rey och lagen har spelat mot varandra ett flertal gånger på kort tid. Det är en svårspelad match men vi har ett tips som vi är nöjda med. Vill ni titta på matchen så börjar den klockan 19:30 ikväll och spelas på San Mames.

Oddsjämförelse inför Athletic Bilbao mot Sevilla

  • Athletic Bilbao (1) – 2.55
  • Oavgjort (X) – 3.15
  • Sevilla (2) – 2.75

Vi blev lite förvånade att Bilbao faktiskt är favoriter här på hemmaplan. Det är med mycket liten marginal och man kan säga att det är helt jämt mellan alla tre alternativen. Vi har tre höga odds på alla tre alternativen och det ska vi kunna dra nytta av.

Det är ett dubbelmöte i en av Copa del Rey-åttondelsfinalerna där ett av lagen kommer att ta sig vidare till kvartsfinal. Lagen kommer att spela mot varandra hela tre gånger på mindre än en vecka vilket är väldigt ovanligt. Man kan nog lugnt säga att dessa lag känner till varandras styrkor och svagheter.

Athletic Bilbao har inte alls nått upp till förväntningarna denna säsong. Spelet fungerar inte som det brukar och man har inte marginalerna på sin sida. Det här är trots allt en klubb som vill vara med och kämpa i toppen av ligan och som är van vid Europaspel.

Atheletic Bilbao ligger nu på plats 17 i La Liga, bara 2 poäng från jumboplatserna. Det är riktigt dåligt och något måste förändras i laget. Det kanske redan har skett eftersom laget har ryckt upp sig något den senaste tiden. Man har nu spelat 5 matcher i rad utan förlust och det måste man vara nöjd med. Där ser vi bland annat segrar mot Celta Vigo med 2-1 och Girona med 1-0.

Sevilla är det starkare laget

Nu är det Sevilla som står för motståndet och det är på pappret ett betydligt bättre lag. Sevilla ligger på tredje plats i La Liga med 33 poäng. I normala fall så ska Sevilla kunna vinna alla tre matcherna mot Bilbao. Bortalaget har siktet inställt på Champions League och man kanske inte ställer upp med sitt absolut bästa lag i Copa del Rey.

Sevilla är som sagt favoriter i detta dubbelmöte men i den här första matchen så är Athletic Bilbao knappa favoriter. Hemmafördelen spelar så klart in och även det att hemmalagets form ser bättre ut den senaste tiden. Vi tror att det kan bli en ganska jämn första match och tack vare höga odds så kostar vi på oss en liten försäkring. Vårt speltips blir att matchen slutar oavgjord men vi får insatsen tillbaka om Sevilla vinner till 2.09 i odds. Även om det rena krysset till 3.15 i odds känns lockande så tycker vi att det är värt att kosta på sig en försäkring i detta fall.

Vi väntar oss en jämn tillställning

Även om spelbolagen anser att Athletic Bilbao är favoriter på hemmaplan så har Sevilla spelat betydligt bättre om man ser på hela säsongen. Vi tror att man trots allt är hungriga på en seger här och kommer att gå för fullt. Ett oavgjort resultat kan Sevilla känna sig nöjda med eftersom man sedan kan avgöra på hemmaplan.

Vi måste även ta med i beräkningen att Sevilla ofta spelar sämre på bortaplan. Det bör öka sannolikheten för ett kryss i denna första match. Bilbao är troligen mer pressade att vinna och man vet nog att chanserna att ta poäng på bortaplan är små. Sevilla har ett stabilt och bra försvar som bör klara av en eventuell anstormning på slutet.

Vi höjer en varningens finger eftersom det är Copa del Rey och det kan innebära att båda lagen kommer att rotera eller vila en hel del spelare. Därför är det inte helt lätt att på förhand värdera lagen men vi tror att det gäller båda lagen.

Matchinformation

  • Match: Athletic Bilbao mot Sevilla
  • Tävling: Copa del Rey (åttondelsfinal)
  • Plats: San Mames
  • Tid: 10/1 2019 klockan 19:30
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Det blir oavgjort men insatsen tillbaka vid bortaseger till 2.09 i odds.

Vi har tyvärr inte lyckats hitta någon live stream inför denna match och det beror väl kanske på att intresset för Copa del Rey inte är det högsta. Det går att följa matchen via Flashscore och liknande tjänster. Nu håller vi tummarna för en jämn match ikväll och efter matchen så ska vi kunna presentera vårt Stryktipsförslag inför den 12 januari 2019.

Spansk flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.