Aston Villa mot Sheffield United den 8/2 2019

Vi hoppar även onsdagen och siktar in oss på fredagen den 8/2 2019. Då spelar nämligen Aston Villa mot Sheffield United i Championship. Det kan nog bli en ganska jämn match mellan två lag i den övre halvan av tabellen. Aston Villa ligger på plats 9 och Sheffield Utd ligger trea i tabellen. Det är den 31:e omgången i Championship och matchen spelas på Villa Park klockan 20:45.

Oddsjämförelse inför Aston Villa mot Sheffield United

  • Aston Villa (1) – 2.55
  • Oavgjort (X) – 3.50
  • Sheffield United (2) – 2.60

Spelbolagen anser att detta är en otroligt jämn match och vi håller med. Aston Villa är inte riktigt i samma klass men hemmafördelen väger tungt. Det här blir en svår nöt att knäcka men vi ska göra vårt bästa.

Aston Villa har haft en del problem den senaste tiden med svaga resultat som 0-0 mot Reading och 2-2 mot Hull City. Vi noterar även en förlust mot Wigan med 3-0 och mot Swansea med 3-0 i FA-cupen. Man har bara en seger på sina sex senaste matcher och det måste kännas tungt. Sheffield United ligger som sagt trea i tabellen och har nu möjlighet att sätta ordentlig press på Leeds och Norwich som bara ligger 3 poäng upp. Om Sheffield United vinner på torsdag och något av de andra två lagen tappar poäng så kan det bli riktigt intressant.

Bra bortaform

Sheffield United vann nu senast med 2-0 över Bolton och känns sig nog nöjda med det. Innan dess så spelade man 2-2 mot Norwich och förlorade med 1-0 mot Swansea. Just 2-2 på bortaplan mot Norwich visar att man kan ställa till besvär mot bra motstånd även på bortaplan. Frågan är om man klarar ta 3 poäng på fredag? Sheffield United har faktiskt spelat riktigt bra på bortaplan denna säsong. Samtidigt så är Aston Villa i en svacka just nu och även om man är ett starkt hemmalag så har det inte riktigt fungerat där den senaste tiden. Bortalaget lär vara betydligt mer motiverade att ge allt i denna match och kanske är hemmalaget lite avtrubbat då man blivit ett mittenlag.

Hemmalaget har som sagt inte imponerat på oss och det finns risk att man inte tar denna match lika allvarligt som Sheffield Utd. Vi kan bara hitta 5 vinster på 11 matcher för hemmalaget. Vi tror att Sheffield United har en bra chans att vinna denna match. Vårt speltips blir att Sheffield Utd vinner med +0.25 asian handicap till 1.67 i odds. Det innebär att vi vinner hälften och matchen slutar oavgjord.

Anwar El Ghazi

Aston Villa har ett ess i rockärmen och det är Anwar El Ghazi. Han har bland annat spelat i Ajax och är en farlig målskytt. Vi får se om han kan ställa till det för vårt speltips men Sheffield United kommer garanterat att ha koll på honom.

The Blades som bortalaget också kallas gjorde även en bra säsong (2016-2017) då man slutade på hela 100 poäng. Man brukar vara med i toppstriden men det var länge sedan man spelade i Premier League. Det var 2006-2007 som Sheffield United senast besökte Premier League. Den gången gick det inte så bra och laget slutade på en 18:e plats. Man har nu etablerat sig som ett lag i toppen av Championship men det lär kräva något extra för att etablera sig i Premier League.

Lagen möttes två gånger under 2018 och det första mötet slutade 1-0 till Aston Villa medan det andra mötet slutade 4-1 till Sheffield United. Det säger inte så mycket inför denna match eftersom mycket har hänt sedan dess. Formen spelar en stor roll och där har The Blades en stor fördel.

Live stream och TV

Det går att se matchen på TV3 Sport om man har den kanalen. Det är inte helt fel att starta helgen med en spännande fotbollsmatch. Det går även att streama matchen på Viaplay men då krävs det att man är kund där.

Matchinformation

  • Match: Aston Villa mot Sheffield United
  • Tävling: Championship
  • Plats: Villa Park
  • Tid: 8/2 2019 klockan 20:45
  • TV: TV3 Sport
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Sheffield United vinner med +0.25 asian handicap till 1.67 i odds.

Hoppas ni är redo för en spännande helg och vi jobbar hårt på vårt Stryktipsförslag som snart kommer att presenteras. Nu hoppas vi att Sheffield United gör vad som krävs och vinner denna match.

England flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.