Arsenal mot Östersunds FK den 22/2 2018

Det är torsdagen den 22/2 2018 och idag så är det dags för returen mellan Arsenal och Östersund i Europa League. Vi blev lite överraskade i den första matchen där vi faktiskt trodde att Östersund skulle kunna utmana Arsenal lite mer. Vi tror att det var spiken i kistan och Arsenal kommer troligtvis att vinna även hemma på Emirates Stadium. Här slutar troligen äventyret för Östersund.

Oddsjämförelse inför Arsenal mot Östersunds FK

 • Arsenal (1) – 1.32
 • Oavgjort (X) – 6.00
 • Östersunds FK (2) – 10.00

Det är väldigt ojämnt fördelade odds som vi ser inför denna match. Att spela på en ren vinst för Arsenal känns inte meningsfullt med ett så pass lågt odds. Här krävs det helt enkelt handikapp för att få värde.

 • Tips: Arsenal vinner med -1 i handikapp till 1.71 i odds.

Vi trodde och hoppades att Östersund skulle kunna ta poäng i det första mötet på Jämtkraft Arena. Hade man klarat ett oavgjort resultat så hade matchen fortfarande levt. Nu känns det mer eller mindre omöjligt. Arsenal visade att det finns en stor klasskillnad mellan dessa lag och 3-0 senast visade på just det.

Östersund reser nu till London och man är troligen glada bara att få spela på Emirates Stadium. Jag har svårt att se något som kan vänta matchen mer än om Arsenal inte skulle bry sig alls. Risken finns kanske att Arsenal inte vill ta ut sig och bara spelar igenom matchen. Sen tror vi att Arsenal alltid gör sitt bästa och det skulle vara dåligt för självförtroendet att förlora på hemmaplan.

I den första matchen mellan lagen så saknade Arsenal några av sina bästa spelare. Man lyckades trots detta att koppla ett stabilt grepp om matchen och ledde i halvtid. Nu inför returen så kan ÖFK tvingas klara sig utan två viktiga spelare. Det är målvakten Aly Keita och backen Sotirios Papagiannopoulos som är osäkra. Graham Potter har än så länge inte gett något definitivt besked och detta skulle göra det ännu svårare för Östersund men samtidigt gynna vårt speltips.

Arsenal vinner även med handikapp

Vi tror som sagt att Arsenal även vinner på hemmaplan. Sen kanske man inte kommer att kämpa med näbbar och klor för att vinna med många mål men samtidigt så tror jag inte att man kommer att hålla igen. Att Arsenal vinner med -1 i handikapp till 1.71 i odds blir dagens speltips. Man hade så klart kunna öka det och få ännu högre odds men risken finns att Arsenal slår av på takten. Att man vinner med 2 mål eller mer är också möjligt men det finns risk att Arsenal slår av på takten och inte spelar med sina bästa spelare.

Det här är troligtvis den största matchen i Östersunds historia och vi kan nog utgå från att alla spelarna är motiverade till tusen. Tyvärr så tror vi inte att det räcker till här mot ett lag som är av en helt annan kaliber. På Jämtkraft Arena så gjorde klasskillnaden sig varse och det lär inte bli mindre tydligt nu på bortaplan.

Östersund kommer att vilja hålla nere siffrorna och kunna lämna matchen utan att bli helt bortgjorda. Vi tror därför att man kommer att köra ganska defensivt för att inte bli helt utspelade. Man ser det nog redan som kört och därför så vill man göra en så jämn match som möjligt här på bortaplan.

Troliga startelvor

Arsenal: Ospina – Monreal, Mustafi, Chaambers, Bellerin – Maitland, Willock – Mkhitaryan, Özil, Wilshere – Nketiah

Östersunds FK: Kommer snart

Nu är dessa startelvor väldigt lösa och kan mycket väl komma att ändras. Arsenal kommer garanterat att rotera en del spelare. Spelare som Aaron Ramsey och Mesut Özil är osäkra till spel.

Matchinformation

 • Match: Arsenal mot Östersunds FK
 • Tävling: Europa League (sextondelsfinal)
 • Plats: Emirates Stadium
 • Tid: 22/2 2018 klockan 21:00
 • TV: Kanal 9
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Arsenal vinner med -1 i handikapp till 1.71 i odds hos Betsson.

Det var torsdagens match och vi hade så klart önskat att sagan Östersund hade kunna få fortsätta men man ska nog vara mycket nöjd att de har tagit sig så här pass långt. ÖSK har lyckats med en otrolig bedrift, men här tar resan slut. För er som vill följa matchen på TV så är det glädjande att den sänds på Kanal 9 som många har tillgång till. Så gör er redo 21:00 ikväll om ni vill följa matchen.

Emirates stadium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.