Alexandr Dolgopolov mot David Ferrer i ATP Båstad

Det är söndagen den 23 juli 2017 och vi har nått fram till finalen i ATP Båstad (SkiStar Swedish Open). Alexandr Dolgopolov ska möta David Ferrer och göra upp om titeln. Det är sällan man ser en så pass jämn match och oddsen ligger väldigt tight. Vi känner att en av dessa herrar är strået vassare och det blir vårt speltips.

Oddsjämförelse inför finalen i Båstad

  • Alexandr Dolgopolov – 1.95
  • David Ferrer – 1.95

Oddsen ändras ganska fort och därför så kan det vara smart att själv jämföra innan man lägger ett spel.

ATP Båstad har bjudit på riktigt bra tennis under hela veckan. Nu är det dags för finalen och det hela ska avgöras. Det är en final mellan två herrar som älskar grus och båda har en stigande formkurva. Vi ska gå lite närmare in på vad dessa spelare har åstadkommit så här långt innan vi presenterar vårt speltips.

Alexandr Dolgopolov kommer från Ukraina och har vunnit tre ATP-titlar än så länge varav två av dessa var på grus. Han har tyvärr haft en del problem med skador den senaste tiden och har tappat en del i världsrankingen. Han ligger just nu på 89:e plats i världen vilket kanske inte riktigt speglar verkligheten. Alexandr har spelat riktigt bra i ATP Båstad och formen är på topp. Om han bara kan vara skadefri så kan det bli en riktigt intressant säsong för honom. Jag tror han har goda möjligheter att vinna denna final i Båstad. Han spelade igår mot ryssen Andrey Kuznetsov och vann enkelt med 6-3, 6-2. Det såg väldigt enkelt ut och jag tror att det spelet fortsätter i finalen.

Vad vet vi om David Ferrer?

Även David Ferrer har haft problem med skador den senaste tiden. Det här är en spelare som faktiskt har varit rankad 3:a på grus, även om det var ett bra tag sedan. David Ferrer är just nu rankad 46:a i världen.

David Ferrer är 35 år gammal och åldern börjar att ta ut sin rätt. Han är en rutinerad spelare med hela 26 APT-titlar bakom sig. Personligen så tycker jag att Ferrer har varit lite ojämn i Båstad. Han fick problem Fernando Verdasco och även Henri Laaksonen orsakade en del problem. Det har helt enkelt inte sett lika säkert ut som när Dolgopolov spelat.

Speltips inför finalen i Båstad

Klockan 14:05 idag den 23 juli 2017 så ska dessa herrar göra upp om titeln. Tittar man på inbördes möten så leder David Ferrer men jag tycker att det är lite missvisande. Jag tror att Alexandr Dolgopolov är starkare här på grus. Statistiken talar sitt tydliga språk, Dolgopolov har vunnit de två senaste mötena mellan dessa herrar på grus. Inte nog med att han vann matcherna utan det var med raka set.

Mitt speltips blir att den yngre Alexandr Dolgopolov som är 28 år vinner matchen till 1.95 i odds hos Betsson. Om bara inte hans skada i ankeln inte gör sig till känna så tror jag att det går vägen.

Matchinformation

  • Match: Alexandr Dolgopolov mot David Ferrer
  • Tävling: ATP Båstad
  • Tid: 23 juli 2017, klockan 14:05
  • Plats: Båstad
  • TV: TV10
  • Livestream: Viaplay.se
  • Speltips: Alexandr Dolgopolov vinner match till 1.95 i odds hos Betsson.

David Ferrers match igår blev försenad och slutade till sist med vinst för Ferrer med 2-1. Det kan innebära att Ferrer är lite mer sliten än vad Dolgopolov är. Om båda håller sig skadefria så tror jag på riktigt bra tennis och en vinst för Alexandr. Här kan det även bli intressant med lite live betting under matchen om det dyker upp några fina lägen.

Tennis på grus

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.