Ajax Rosenborg den 17 augusti 2017

Vi fortsätter med Europa League och idag är det den 17 augusti 2017. Det är playoff som gäller mellan Ajax och Rosenborg. Det är en riktigt intressant match som Ajax ska vinna ganska enkelt. Frågan är om jag kan leverera ett speltips med lite bättre odds? Jag tror faktiskt det, läs vidare så ska jag förklara.

 • Speltips – Ajax vinner med -1,5 i asian handicap till 1.95 i odds hos Bet365..

Oddsjämförelse

 • Ajax (1) – 1.31
 • Oavgjort (X) – 5.50
 • Rosenborg BK (2) – 9.85

Båda lagen har åkt ut ur Champions League-kvalet med huvudet före och därför så stundar Europa League istället. Det är kanske lite pinsamt för Ajax som nog hade större ambitioner än så. Ajax åkte ut mot ett ganska svagt Nice i Champions League-kvalet. Jag tror att laget nu har samlat sig och vill göra det bästa av situationen för att inte skämma ut sig totalt.

Rosenborg åkte ut mot Celtic i Champions League och det behöver man inte skämmas över. Det var en mycket jämn match där 1 mål avgjorde det hela. Rosenborg är på pappret ett betydligt svagare lag än Ajax och ska inte kunna hota. Sen är det inte ett helt ofarligt lag och man dominerar faktiskt den norska ligan.

Anledning till mitt speltips inför Ajax mot Rosenborg

Om man tittar på historisk statistik för Ajax på hemmaplan i Europa League så har man inte förlorat på 13 matcher. Man har vunnit 10 och spelat 3 oavgjorda. Ser man sen till klasskillnaden mellan Ajax och Rosenborg så ska Ajax kunna vinna utan besvär. Mitt speltips blir därför att Ajax vinner matchen med -1,5 i asian handicap till 1.95 i odds. Det ökar risken men jag tror att det finns goda möjligheter till att Ajax vinner med 2 mål. Jag tippar att Ajax vinner med 3-1 i den här första matchen.

Även om Ajax har sett svaga ut den senaste tiden så har man betydligt mer att ge. Mot Rosenborg så tror jag att vi får se prov på det. Försvarsspelet är tyvärr lite darrigt och det är något som man måste jobba på. Därför så vågar jag inte spela att Ajax håller nollan (man inte har lyckats hålla nollan på väldigt länge). Mitt speltips förlitar sig på att Ajax har ett riktigt vasst anfall och gör många mål.

Ajax har gjort 3 mål eller mer i 10 av 12 hemmamatcher mot blandat motstånd. Det ger oss garanterat en spännande match i Amsterdam. Mitt andra speltips i denna match blir på över 2,5 mål i matchen till 1.70 i odds. Jag tror absolut att det blir mer än 2 mål i matchen, så det är bara att tacka och ta emot.

Senaste 6 matcher

 • Ajax: 3 förluster, 2 oavgjorda och 1 vinst.
 • Rosenborg: 1 förlust, 2 oavgjorda och 3 vinster.

Rosenborg kan vara i något bättre form och Ajax ser ut att vara i en ordentlig svacka. I Europa League så ser det bättre ut för Ajax. Där är man obesegrade under 13 hemmamatcher. Rosenborg har inte vunnit en match i Europé League på 9 matcher. Det är den klasskillnaden som vi talar om.

Ajax har inte spelat mot Rosenborg sedan 2002 och då slutade det oavgjort. Det var så pass länge sedan att det inte säger så mycket inför dagens match.

Matchinformation

 • Match: Ajax mot Rosenborg
 • Tävling: Europa League (kval)
 • Tid: 17 augusti 2017 klockan 20:45
 • Plats: Amsterdam Arena, Amsterdam Zuidoost
 • TV: Eurosport 1
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Ajax vinner (-1,5 asian hadicap) till 1.95 i odds hos Bet365.

Det var allt inför matchen mellan Ajax och Rosenborg den 17 augusti 2017. Det finns flera andra matcher i Europa League idag men den här är nog den mest intressanta. Har ni några egna förslag på spel så får ni gärna skriva en kommentar nedan.

Amsterdam Arena

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.