Ajax mot Manchester United – Europa League final

Det är äntligen dags för Europa League-finalen på Friends Arena och det är mellan Ajax och Manchester United som det star. Båda vill så klart vinna och säkra en Champions League plats. Vi ska gå igenom odds, preliminära startelvorna och även skaka fram ett speltips.

Det är idag den 24 maj 2017 klockan 20:45 som matchen ska avgöras på svensk mark. Matchen spelas på Friends Arena i Stockholm och det är synd att Zlatan inte är med. Zlatan kommer att vara borta många månader efter sin knäskada vilket kommer att påverka i viktiga matcher som denna. Manchester United har satsat hårt på Europa League, eftersom vinnaren får spela Champions League nästa säsong. Därför har man valt att prioritera bort ligaspelet till förmån för Europa League. Vi får se om det kanske betalar sig ikväll.

Vägen till finalen har inte varit enkel för United. Det krävdes en vinst i förlängningen mot Anderlecht i kvartsfinalen för att nämna ett program på vägen. Ajax har i sin tur visat sig vara riktigt starka och har ett spännande lag. Frågan är om United kan mäkta med och vinna mot Ajax utan Zlatan?

Odds inför matchen mellan Ajax och Manchester United

Oddsen kan hela tiden förändras så besök ditt spelbolag för att se exakta odds.

  • Ajax (1) – 4.15
  • Oavgjort (X) – 3.40
  • Manchester United (2) – 2.01

Manchester United är inte helt oväntat favoriter att vinna Europa League, men oddset på över 2 skvallrar om att det absolut inte är ett säkert spel. Det är inte United som blir vårt speltips eftersom vi inte känner att det finns något värde där. Jag tror helt enkelt att spelbolagen har fel här.

Vårt speltips blir att spela dubbelchans hos Betsson på 1X till 1.81 i odds. Det betyder att om Ajax vinner eller om matchen slutar oavgjort så vinner vi. Man hade även kunna tänka sig att spela på Ajax till handicap (1-0) till 1.83 i odds men jag tycker att dubbelchansen är säkrare.

Manchester United vinner inte

Varför tror vi då inte att Manchester United vinner matchen? Ajax har varit riktigt duktiga och överraskat oss medan United har varit svagare än förväntat. Det är ett stort bekymmer att Zlatan Ibrahimovic är borta men sedan så saknas även Luke Shaw, Eric Bailly och några till. Även om motivationen finns där för United så tror jag inte att man står som vinnare ikväll.

Matchinformation

  • Match: Ajax mot Manchester United
  • Tävling: Europa League (final)
  • Plats: Friends Arena
  • Tid: Klockan 20:45 den 24 maj 2017
  • Livestream: Ja (Bet365)
  • TV: Kanal 9
  • Speltips: Att Ajax vinner eller att det blir oavgjort ger oddset 1.81.

Jag tror att vi får se ett ungt spännande Ajax som tar sin första internationella titel på 22 år. Det ska bli kul att se om Ajax fortsätter med sitt roliga offensiva spel. Denna match får man inte missa och ikväll så är i alla fall jag redo i soffan med popcorn och annat gott.

Europa League Stockholm

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.